Feestelijke creativiteit

Bekijk de leuke stop-motionwenskaart van Nederlandse bodem.

Omdat het communicatiebureau Van Santen Netwerk zo tevreden was over het resultaat van vorig jaar, mochten de Nederlandse animators Patrick Raats en Balder Westein opnieuw aan de slag om een geanimeerde kerstkaart te maken.

Art directors Bas Manders en Honkie Chan (Mr Wilson) lieten zich inspireren door de fantasievolle Rube Goldbergmachine, waarbij iets eenvoudigs op een ingewikkelde manier wordt bereikt. Samen met Patrick en Balder werd er gebrainstormd over een leuke constructie. Vervolgens gingen de animators aan de slag om alle ideeën uit te werken. Het sounddesign is van Jeroen Nadorp (Bob Kommer Studio’s).

In de onderstaande video legt een kerstgroet een omslachtige weg af. Alles is met stop-motionanimatie gemaakt, met hier en daar wat toevoegingen in After Effects. Opdat de set niet te groot te zou worden, is de shot in het begin samengevoegd uit afzonderlijke fragmenten. Ook werd de grootte van de verschillende objecten wat aangepast zodat ze beter in verhouding in beeld pasten.

Voor de animatie speelden de makers met echt vuur(werk), wat ervoor zorgde dat er achteraf een aantal schroeiplekken moesten worden opgeknapt. Dat er veel aandacht aan details werd besteed, blijkt ook uit de sneeuwvlokken. Wie goed kijkt, ziet dat de kristallen uit de logo’s van Van Santen bestaan. Als extraatje vind je onderaan enkele foto’s met een blik achter de schermen.

Wenskaart 2013

Achter de schermen

Lees ook:Creatieve stop motion voor de feestdagen
Lees ook:De vele gezichten achter Disneys Rapunzel
Lees ook:Nederlandse stop-motion website voor Lipton
Lees ook:Achter de schermen van DreamWorks Animation
Lees ook:Bekende stemmen in The Lorax

2 reacties op “Feestelijke creativiteit

  1. DragonMaster

    Leuk gemaakt :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    ziet er leuk uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.