Le Parfum de la Carotte

Bekijk een mooi voorsmaakje van de Belgische coproductie.

Le Parfum de la Carotte (The Scent of Carrots) is een korte animatiefilm die werd geschreven en geregisseerd door Arnaud Demuynck en Rémi Durin.

Het verhaal draait om een konijn en een eekhoorn. De twee wonen in dezelfde boom, kunnen het goed met elkaar vinden en wisselen hun favoriete recepten uit. Wanneer ze het op een dag oneens zijn over hun verschillende eetgewoontes, besluit de eekhoorn te verhuizen. Hij vertrekt naar het bos, waar enkele hongerige vossen op zoek zijn naar een lekkere prooi…

Het resultaat ziet er getekend uit, maar is eigenlijk in 3D met de computer geanimeerd en kreeg achteraf een 2D-uiterlijk aangemeten. De Brusselse studio L’Enclume werkte mee aan de animatie. Een interessante blik achter de schermen vind je hier. Onderaan kun je een prille teaser (met Engelse ondertitels) bekijken en twee recente spotjes (zonder dialoog).

De korte tv-film (26 minuten) is een internationale coproductie van La Boîte Productions (België), Les Films du Nord (Frankrijk) en Nadasdy Films (Zwitserland), gesteund door verschillende zenders (RTBF, France Télévisions en RTS). Op de Belgische, Franstalige zender LaTrois (RTBF3) wordt de korte film uitgezonden op vrijdag 20 december 2013 om 21.25u. Daarnaast is The Scent of Carrots ook geselecteerd voor de nationale competitie op het Brusselse Anima-festival (28 februari – 9 maart 2013).

Teasers voor The Scent of Carrots

Lees ook:Korte animatiefilm: Snowflakes and Carrots
Lees ook:Congress is Europa’s animatietopper
Lees ook:Animatie in Cinema Zed (Leuven, BE)
Lees ook:DreamWorks animeert voor Nintendo 3DS
Lees ook:Nieuwe spotjes en teaserposters voor Toy Story 1 en 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.