Watchmen-kortfilm: Tales of the Black Freighter

Tales of the Black Freighter, de animatiekortfilm bij The Watchmen

Een gewonde kapitein strandt na een schipbreuk met zijn dode bemanning op een verlaten eiland. Om zijn vrouw en kinderen te redden is hij tot alles in staat… Het kortfilmpje maakte oorspronkelijk deel uit van The Watchmen.

Klik om beide scenes te bekijken waar de comic in beeld komtThe Watchmen is een recente speelfilm van Zack Snyder over een bijzondere groep van Amerikaanse superhelden in de jaren ’80. De film is een adaptatie van de gelijknamige, twaalfdelige stripreeks van Alan Moore en Dave Gibbons. Wie goed heeft opgelet, kon in de film twee keer een personage zien dat bij een boekenstalletje zat te lezen in een onbestaand stripverhaal. (Diehards kunnen dit controleren in de director’s cut op 01:04:32 en 01:45:37, zie screenshot rechts). De fictieve comic heet Tales of the Black Freighter en zit als extraatje op de dvd en blu-ray.

Het miniverhaal zou eerst deel uitmaken van de film en zou dus ook, net als The Watchmen, met echte acteurs worden gemaakt. Maar omdat de dure computereffecten twintig miljoen dollar extra zouden kosten, werd er gekozen om het later afzonderlijk uit te brengen in de vorm van een tekenfilm.

Het Zuid-Koreaanse Big Star Animation maakte alle tekeningen voor de animatiefilm, daarna werd alles in de juiste vorm gegoten door de regisseurs in Amerika.

De accentrijke stem van de kapitein die je hoort is van acteur Gerard Butler, die normaal de bewuste rol had gekregen in de film. Een waarschuwing voor brave zieltjes: de kortfilm is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

In Tales of the Black Freighter overleeft een kapitein als enige de wrede aanval van een piratenschip. Eenmaal aangespoeld op een verlaten eiland, maakt hij van de lijken van zijn bemanning en wat wrakhout een vlot om naar huis te varen. De piraten hebben immers koers gezet naar Davidstown, waar zijn vrouw en kinderen nietsvermoedend op hem wachten…

Enkele screenshots in hoge resolutie

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

Kortfilm Tales of the Black Freighter

Featurette Tales of the Black Freighter

(Via XJM, WMF en TA)

Lees ook:Wonder Woman
Lees ook:Nieuwe trailer voor Alvin and the Chipmunks 3
Lees ook:Gekke Chipmunks zijn het noorden kwijt
Lees ook:Eerste trailer Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked
Lees ook:Bonus: De grappige dyslexie van Walt Disney

0 reacties op “Watchmen-kortfilm: Tales of the Black Freighter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.