Ontroerende teaser voor Wrinkles

Bekijk een voorsmaakje van een nieuwe, veelbelovende tekenfilm over twee mannen die in een rusthuis vechten tegen de ouderdom.

Emilio, een gepensioneerde bankdirecteur die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, wordt door zijn zoon naar een bejaardentehuis gebracht. Hij heeft het moeilijk om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en grijpt daardoor terug naar herinneringen uit zijn jeugd. Met de hulp van zijn kamergenoot Miguel doet hij er alles aan om de symptomen van zijn achteruitgang verborgen te houden voor de dokters. Het laatste wat hij wil is op de bovenste verdieping belanden, waar alle hopeloze patiënten hun laatste dagen doorbrengen.

Met humor vechten de twee oudjes tegen de dagelijkse sleur van de routine (eten, medicijnen innemen, middagdutje, gymnastiek), want hoewel ze aan het einde van hun leven zijn gekomen, is dit voor hen nog maar het begin…

Het verhaal van Arrugas (Wrinkles) is gebaseerd op de gelijknamige – en meermaals bekroonde – strip van Paco Roca. De Spaanse tekenfilm wordt geregisseerd door Ignacio Ferreras. Hij lijkt iets met oude mensen en de dood te hebben, want eerder maakte hij de knappe kortfilm How to Cope with Death. De film is een coproductie van Perro Verde Films en Cromosoma.

De animatiefilm is in productie en wordt verwacht in 2012.

Eerste teaser voor Arrugas (Wrinkles)

(Via Animafilms)

Lees ook:Mooi fragment uit tekenfilm Wrinkles
Lees ook:Stoute clip uit tekenfilm Wrinkles
Lees ook:Memoirs of a Man in Pajamas krijgt film
Lees ook:Nominaties Europese Animatiefilm 2012
Lees ook:Wrinkles draait deze week in Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.