Bekijk de eerste scènes van Flushed Away

Tot gisteren was er op de website van Flushed Away niet veel te beleven. Een logo stond er; meer niet. Maar vandaag is daar verandering in gekomen. Er is een ‘sneak peek’ te downloaden. Niet echt een trailer, Flushed Awaymaar een filmpje waarin je de eerste beelden van de film kunt zien (sommige scènes zijn nog heel ruw), met wat shots uit de CGI-studio er tussendoor, en wat pratende hoofden die over de film vertellen. Te downloaden in allerlei formaten (zelfs voor je PSP of iPod).
Wat kunnen we uit de eerste beelden opmaken?

Ten eerste valt op dat de karakters – zoals ik eerder als schreef – er heel ‘Aardmannerig’ uitzien. Maar toch wordt de film gepresenteerd als een DreamWorks-productie. Het Aardman-logo is wel even te zien, maar de film wordt consequent DreamWorks’ Flushed Away genoemd.

Misschien is dat maar beter voor Aardman ook, want de beelden ogen erg CGI. En dat is niet wat Aardman-fans van de Britse studio gewend zijn. Bij de stopmotion-films van Aardman ziet alles er heel tastbaar uit: je ziet dat je alles zou kunnen aanraken, als je tenminste op de set was. Je ziet dat het echt is. Bij Flushed Away zie je – net als bij Madagascar en Shark Tale – dat het duidelijk níet echt is. Wat dat betreft past de film meer in de stal van DreamWorks dan in de collectie van Aardman.

Daarmee wil ik overigens geen afbreuk doen aan de film. Stylistisch zien sommige beelden er heel erg fraai uit. Vooral de beelden uit de badkamer, waarin twee ratten in het kraakheldere water van een wc staren alsof het een jacuzzi is, zien er fantastisch uit. Sowieso ziet alle water-animatie er prachtig uit, vooral als je die stukken eens beeldje voor beeldje bekijkt (al besef ik me dat er niet veel gekken zoals ik zijn die dat doen).

Ik moet wel zeggen dat sommige beelden me qua thema een soort deja-vu van de ongelooflijke miskleun Back to Gaya bezorgden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Aardman en DreamWorks me die film al snel doen vergeten als ik Flushed Away eind dit jaar in de bioscoop zie.

Lees ook:Flushed Away in de bioscoop!
Lees ook:Dansende slakken in Flushed Away-teaser
Lees ook:Flushed Away: brede monden, bolle ogen
Lees ook:Eerste trailer van Flushed Away online
Lees ook:Zoek Rex the Runt in Flushed Away!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.