Voel het Braziliaanse ritme van animatiefilm Rio

Beats en bossanova uit Brazilië! Een blik achter de schermen van Rio toont dat er naast de animatie ook heel wat aandacht werd besteed aan het muzikale aspect.

In Rio, de nieuwe animatiefilm van Blue Sky Studios (Ice Age), worden enkele personages ingesproken door acteur/zanger Jamie Foxx en muzikant Will.i.am. De eerste zingt een stukje mee en de laatste ontfermt zich samen met Sergio Mendes en John Powell over de filmmuziek. De onderstaande fragmenten bieden (net als de muzikale openingsscène) alvast een leuk voorsmaakje. Verwacht je aan opzwepende drums en ritmische deuntjes.

Het verhaal draait om Blu (Jesse Eisenberg), een zeldzame ara die een luilekker leventje leidt. Hij en de Braziliaanse Jewel (Anne Hathaway) zijn de laatste van hun soort. Wanneer Blu zijn vertrouwde leventje in Minnesota inruilt voor het exotische Rio de Janeiro, belandt hij onverwacht in een komisch avontuur. Samen met zijn nieuwe vrienden probeert hij uit de handen te blijven van enkele boeven, al is dat niet zo eenvoudig voor een vogel die niet eens kan vliegen…

De komische animatiefilm, die ook in 3D verschijnt, wordt op 13 april 2011 verwacht in de Belgische bioscopen en op 20 april 2011 in de Nederlandse. De trailer, afbeeldingen en meer informatie over het avontuur vind je in onze vorige berichten.

Featurette Rio: Feel the Rhythm

Featurette Rio: Making-of the Music

Lees ook:Een handvol nieuwe posters voor Rio
Lees ook:Bekijk de eerste twee minuten uit Rio
Lees ook:Nieuwe internationale trailer voor Rio
Lees ook:Nieuwe exotische trailer voor Rio
Lees ook:Nieuwe karakterposters voor Rio

2 reacties op “Voel het Braziliaanse ritme van animatiefilm Rio

  1. Jordi

    Die muziek doet mij denken aan Madagascar 2: Escape to Africa…

      /   Beantwoorden  / 
  2. kenny

    de muziek op zich zal wel heel mooi zijn,maar op het einde zag ik John Powell staan :( oke wat hij gemaakt had voor kung fu panda was goed maar hier werkte ook Hans Zimmer aan mee :) ach ja ik ga toch nog naar deze film zien :) alleen jammer van john powell want de muziek in ice age 2 en 3 was ook niet zo goed maar ja :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.