Trailer The King of Pigs

Gewelddadige thriller over Zuid-Koreaanse schoolkinderen.

Schrijver, editor en regisseur Sang-Ho Yeun maakte met Dwae-ji ui wang (The King of Pigs) zijn eerste avondvullende animatiefilm.

Het verhaal, verteld aan de hand van flashbacks, speelt zich af in een Zuid-Koreaanse school waar de Dogs, een groepje sterke studenten, de baas spelen over de Pigs, de zwakste leerlingen. Wrede machtsspelletjes, intimidatie en agressie zijn de Dogs niet vreemd.

Vijftien jaar later blikken twee volwassen geworden jongens terug op hun verleden. Zakenman Hwang Kyung-min en schrijver Jung Jong-suk halen herinneringen op over Kim Chul, een jongen die als enige weerstand bood tegen de gewelddadige Dogs.

De met de hand getekende film draait dan wel om kinderen, maar The King of Pigs is met zijn ruwe thematiek en dito beelden absoluut niet geschikt voor jonge kijkers. De onderstaande trailer biedt alvast een heftig voorsmaakje.

De film draaide vorig jaar op allerlei festivals van Frankrijk tot Australië en maakt dit jaar deel uit van de competitie van het Belgische Anima-filmfestival (8 – 17 februari 2013).

Trailer The King of Pigs

Lees ook:Korte animatiefilm: Burp
Lees ook:Trailer voor Space Dogs 3D
Lees ook:Eerste trailer voor Green Days
Lees ook:Dinsdagavond op tv: Team America
Lees ook:Walt Disney reanimeert King of the Elves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.