Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon Movie

Trailer voor Jay & Silent Bobs goedkope tekenfilm vol seks, drugs en geweld.

Kevin Smith en Jason Mewes kruipen opnieuw in de huid van Jay & Silent Bob, een duo dat in verschillende speelfilms opdook (Clerks, Chasing Amy, Jay and Silent Bob Strike Back). Deze keer zijn ze in geanimeerde vorm te zien als hoofdpersonages in Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon Movie.

Het verhaal laat zien hoe Jay en Silent Bob als Bluntman en Chronic de misdaad bestrijden. De twee (wannabe) superhelden nemen het op tegen de schurken van de League of Shitters. Geen alledaagse slechteriken, maar een gewelddadige vrouw met dildo’s, een man met als hoofd een penis die kwakjes schiet, gewapende seksrobots en meer. Kortom, puberale humor die niet voor kinderen is bedoeld.

Als de tekenfilm er verschrikkelijk goedkoop uitziet, dan is dat omdat het budget slechts 69.000 dollar bedroeg (iets meer dan 53.000 euro). De prent werd geregisseerd door Steve Stark, een Canadese animator en fan die jaren geleden een tekenfilmpje op YouTube zette gebaseerd op een SModcast (een online radioprogramma van Smith).

Naast Smith en Mewes zijn ook de stemmen te horen van Eliza Dushku, Tara Strong, Ralph Garman, Neil Gaiman, Ben Gleib en Jon Lovitz. De film gaat vanaf 20 april 2013 op tournee en houdt halt in verschillende Amerikaanse steden. Daar kunnen fans dan een eenmalige voorstelling bijwonen in aanwezigheid van Smith en Mewes.

Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer, met een inleiding van makers Smith en Mewes. Meer informatie vind je op de films officiële website.

Trailer Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon Movie

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:Een animatiefilm voor Jay and Silent Bob
Lees ook:Eerste clip met een zwepende Catwoman
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit Batman: Year One
Lees ook:Stoere trailer voor Batman: Year One
Lees ook:Trouwe filmadaptatie voor Batman: Year One

2 reacties op “Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon Movie

  1. DragonMaster

    Wat een troep. Dat de animatie cheap is, ok, maar die platte grappen zijn echt nog tien keer slechter.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nick

    Inderdaad bar slecht. De grappen lijken (vooral bij het Green Lantern stukje) geïmproviseerd alsof ze tijdens hun podcasts zijn bedacht. Dit lijkt me dan ook niet bedoeld voor het grote publiek maar meer als kadootje aan Jason om hem van de drugs af te houden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.