Rio 2096

Rio

Bekijk de trailer voor de Braziliaanse prent.

RioIn 2013 ging het Kristal voor Beste Film, de hoogste onderscheiding van het animatiefestival in Annecy, naar de Braziliaanse animatiefilm Uma História de Amor e Fúria (Rio 2096 – A Story of Love and Fury).

De tekenfilm van regisseur Luiz Bolognesi volgt een onsterfelijke held die al meer dan zeshonderd jaar oud is. Haat en oorlog is iets waarmee hij voortdurend geconfronteerd wordt, maar daarnaast is er nog een constante in zijn leven: Janaína, de vrouw waar hij al eeuwen verliefd op is.

Het verhaal speelt zich af in vier verschillende eeuwen (de 16e, 19e, 20e en 21e) en doorkruist de turbulente periodes die het hoofdpersonage heeft meegemaakt. Aan bod komen zowel belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Brazilië (kolonisatie, slavernij, militaire dictatuur) als het grauwe leven in het Rio de Janeiro van 2096, een futuristische versie van de stad waar om water wordt gevochten. De geschiedenis wordt altijd geschreven door de overwinnaars, maar volgens de makers vertelt deze film de geschiedenis juist uit het standpunt van de verliezers.

Rio 2096 werd voor verschillende festivals geselecteerd (Annecy, HAFF) en maakt dit jaar deel uit van de competitie op het Anima-festival in Brussel (28 februari – 9 maart 2014).

Trailer

Lees ook:Nieuwe poster Rio goedgekeurd door Jezus
Lees ook:Korte animatiefilm: Robots of Brixton
Lees ook:Blue Sky’s nieuwste animatiefilm vliegt naar Rio de Janeiro
Lees ook:Een handvol nieuwe posters voor Rio
Lees ook:Nieuwe internationale trailer voor Rio

Eén reactie op “Rio 2096

  1. TAZ

    het ziet er goed uit.
    nu maar hopen dat ie ook in het engelstalig met nederlandse ondertiteling uit gaat komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.