Leuke beelden uit Minuscule-film

Valley

Na de bekende tv-serie nu ook een bioscoopfilm. Bekijk de trailer.

ValleyNa de succesvolle televisieserie (twee seizoenen die in meer dan tachtig landen werden uitgezonden) is het tijd voor een bioscoopfilm met de leuke insecten uit Minuscule.

Het avondvullende avontuur begint wanneer een zwarte mier een doos vol suiker vindt. Samen met enkele soortgenoten en een dapper lieveheersbeestje besluit hij om de kostbare schat naar het mierennest te brengen. Een gevaarlijke onderneming, want onderweg moeten ze voorbij hongerige vissen en kikkers. Bovendien heeft een gemene kolonie rode mieren het ook op de lekkere suikerdoos gemunt.

Minuscule – La Vallée des Fourmis Perdues is geschreven en geregisseerd door Tomas Szabo en Hélène Giraud. Voor de hybridefilm werden met een 3D-camera veel opnames gemaakt in de Franse natuurparken Mercantour en Ecrins, maar voor de moeilijkere shots werden levensechte sets gebouwd met grote nepbomen en -rotsen. Alle dierlijke personages werden met computeranimatie gemaakt en achteraf in het beeldmateriaal verwerkt.

De film verschijnt in stereoscopisch 3D en is het resultaat van een Frans-Belgische samenwerking. Aan Franse zijde werd de film geproduceerd door Futurikon en 2d3D Animations. De Belgische coproducenten zijn Entre Chien & Loup en Nozon, een Brusselse animatiestudio waar een groot deel van het digitale aspect werd gemaakt (zowel keyframe animation als lighting, rendering en compositing).

Onderaan in dit bericht vind je de komische trailer en een fragment uit de insectenprent. Hoewel het promotiefilmpje een vertelstem bevat, wordt er in de film zelf niet gesproken.

Distributeur Cinéart brengt de film vanaf 26 februari 2014 in de Belgische zalen. De Nederlandse release volgt later op 16 april 2014. De film maakt dit jaar ook deel uit van het kinderprogramma van het Anima-festival in Brussel (28 februari – 9 maart 2014).

Trailer en fragment Minuscule-film

Lees ook:20 geanimeerde Oscarkandidaten
Lees ook:Eerste beelden uit Pinocchio
Lees ook:Minuscule insecten op televisie
Lees ook:Eerste beelden uit The Congress
Lees ook:Nominaties Europese Animatiefilm 2014

2 reacties op “Leuke beelden uit Minuscule-film

  1. DragonMaster

    Grappige trailer. Die film ga ik zeker in de bios kijken

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    hele leuke trailer.
    ze hebben voor deze film dus live action en animatie gebruikt zo te zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.