Groen licht voor nieuwe afleveringen Futurama

De animatieserie Futurama komt terug met maar liefst 26 nieuwe episodes. 20th Century Fox heeft de plannen voor de nieuwe futuristische avonturen goedgekeurd.

Futurama is een verzinsel van David X. Cohen en Matt Groening, allebei bekend van The Simpsons. De serie leverde in het verleden al enkele Emmy Awards op (zeg maar het televisiebroertje van de Oscar). Het verhaal gaat over de belevenissen van Fry, een eenvoudige pizzabezorger die per ongeluk werd ingevroren en duizend jaar later ontwaakt in een wereld die heel wat veranderd is.

Samen met de eenogige Leela en de chagrijnige robot Bender werkt hij bij Planet Express. Dat is een bedrijfje van professor Farnsworth, een gekke uitvinder die bovendien een verre achterneef van Fry is. Bij de besteldienst werken ook nog Hermes, de rasta uit Jamaica, de Chinese Amy met een boontje voor de verlegen alien Kif en de maffe dokter Zoidberg.

Zes jaar nadat de laatste uitzending van Futurama in Amerika verscheen, komt er dan toch eindelijk een nieuw vervolg op de 72 afleveringen rond de bemanning van de Planet Express. Het succes van de vier straight-to-dvd films die in de tussentijd uitkwamen, moet voldoende zijn geweest om het televisiestation Comedy Central ervan te overtuigen om de nieuwe afleveringen uit te zenden in 2010.

Ook de stemmen achter Fry (Billy West), Leela (Katey Sagal) en Bender (John DiMaggio) zijn weer van de partij.

Dat is dus goed nieuws voor de fans. Voor wie nog nooit van Futurama heeft gehoord omdat-ie nu pas werd ontdooid, is dit een uitgelezen kans om de animatieserie te leren kennen.

(Via Variety, met dank aan Esteban voor de tip)

Lees ook:Trailer derde Futuramafilm: Bender’s Game
Lees ook:Twee nieuwe seizoenen voor Futurama
Lees ook:De toekomst van Futurama begint met Bender’s Big Score
Lees ook:Meer plaatjes uit het nieuwe Futurama-seizoen
Lees ook:Eerste teaser voor nieuwe reeks Futurama

Eén reactie op “Groen licht voor nieuwe afleveringen Futurama

  1. Waus

    Great news everyone!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.