Simpsons-fans breken wereldrecord

Televisiemarathon levert twee Simpsons-fans een wereldrecord tv-kijken op.

De 22-jarige Jeremiah Franco en de 33-jarige Carin Shreve, allebei uit Californië, hebben een Guinness World Record op hun naam. Zonder slaap keek het duo van 8 tot 12 februari 2012 naar afleveringen van de tekenfilmserie The Simpsons. Dat duurde maar liefst 86 uur en 37 minuten.

Uit honderd deelnemers waren Franco en Shreve de enigen die volhielden. In slaap vallen was verboden, maar de deelnemers mochten wel eten en drinken. Elke twee uur kregen ze tien minuten pauze. Naast een prestigieus wereldrecord levert de overwinning heb allebei een vette cheque op van 10.500 dollar (iets meer dan 8.000 euro).

De wedstrijd werd door 20th Century Fox georganiseerd naar aanleiding van de 500e aflevering van The Simpsons. De studio loofde een prijs uit in de hoop om zo het vorige record te verbreken (86 uur en 6 minuten kijken naar de serie 24). Toen het wereldrecord met een half uur was verbeterd, zette de organisatie de wedstrijd stop. Anders zaten deze twee zombies Simpsons-fans nu misschien nog steeds voor het scherm…

Update: Een oplettende lezer laat weten dat het BNN-programma Last Man Watching dat record eerder al zou hebben verboken (87 uur en 43 seconden).  Misschien waren daar geen mensen aanwezig van Guinness?

(Via EW)

Lees ook:Smurfen breken wereldrecord op Global Smurfs Day
Lees ook:Geen verrassing: The Simpsons krijgt 23e seizoen
Lees ook:Simpsons-filmpje in 3D voor Ice Age 4
Lees ook:Wat gebeurt er na The Simpsons Movie?
Lees ook:Hilarische trailer voor The Simpsons Movie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.