Abracadabra

Abracadabra

Belgische animatieserie duikt in magische konijnenwereld.

AbracadabraIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is Abracadabra, een coproductie van de Belgische studio’s Magicworlds Productions en Alliance Creative. De serie werd voorgesteld door producent Dimitri Oosterlynck en de bedenkers David Boriau en Benjamin Mutombo (die laatste twee zijn in de stripwereld bekend als Boriau & Goum).

De serie speelt zich af onder het podium van een theater waar goochelshows worden opgevoerd. Talloze witte konijnen leven er in de hoop om ooit eens uit de magische hoed van de goochelaar te worden getoverd. Voor twee konijnen zal dat echter nooit lukken: Hocus is veel te dik en Pocus heeft veel te lange oren. Dat houdt de twee echter niet tegen om te blijven dromen en ondertussen allerlei avonturen te beleven.

AbracadabraHocus is enthousiast, vriendelijk en speels, maar erg naïef en weinig ambitieus: hij houdt ervan om wortels te zien groeien. Pocus is slimmer, maar nerveuzer en neurotisch. Het onderstaande testfragment laat alvast zien hoe de twee erg verschillend omgaan met het nieuws dat er een auditie is om mee te doen in de goochelshow.

Andere personages zijn Betty (de mooie dochter van waarzegster Madame Irma), de gefrustreerde maestro Rapino, betweter Mortimer, jonge konijntjes Bobidi en Babidi, theateroperator Emile en de roddelende, hautaine duiven Georgette en Gisèle. De dieren krijgen alle aandacht in de serie: van de goochelaar zelf krijg je niet veel meer dan een arm of een hand te zien. Een magische doos waaruit voorwerpen kunnen worden getoverd, opent de deur voor allerlei komische situaties.

De regie is in handen van Yann Bonnin en David Boriau, terwijl de Belgische zigeunerband Voleurs de Poules voor opgewekte deuntjes zorgt. Momenteel wordt er nog gezocht naar coproducenten en investeerders, maar de bedoeling is om een tekenfilmserie te maken van 26 afleveringen van 7 minuten. Ambitie ontbreekt niet bij de makers, want daarnaast staan ze ook open voor games, merchandise en zelfs een avondvullende film over de figuren. De grappige serie wekte al interesse uit Vlaamse (VRT/Ketnet) en Waalse (Ouftivi) hoek.

Testfragment Abracadabra

Lees ook:Promo Breadwinners
Lees ook:Plankton Invasion gaat in première op tv
Lees ook:DWA huurt Bob’s Burgers-schrijvers in
Lees ook:Little Luke & Lucy
Lees ook:Eerste blik op Pixars nieuwe logo voor Brave

Eén reactie op “Abracadabra

  1. TAZ

    het ziet er best geinig uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.