Bo’s Bazaar

Bo's Bazaar

Enkele vrienden komen in opstand tegen een maffe burgemeestersvrouw in deze nieuwe animatieserie van Belgische bodem.

Bo's BazaarIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is Bo’s Bazaar, een coproductie van België, Frankrijk en Nederland. Regisseur Rudi Mertens stelde de serie voor in aanwezigheid van producenten Viviane Vanfleteren (Vivi Film), Stéphane Picquet (Art’Fx) en Michiel Snijders (il Luster). De verhalen worden geschreven door Valérie Magis en het ontwerp van de karakters is van Hermien Verstraeten.

De verhalen spelen zich af in Petit-Bateau-sur-Mer, waar de jonge meid Bo haar zomervakanties doorbrengt bij haar grootouders die daar een winkel hebben. De problemen beginnen met de komst van Mercedes Bilderberg, de nieuwe vrouw van de burgemeester. Ze houdt van blingbling, krijgt alles van haar weinig intelligente man gedaan en heeft waanzinnige plannen met de stad: alles moet luxe uitstralen. Enkele van haar maffe ideeën? Alle insecten verbieden en een koepel over de stad bouwen zodat ze geen last meer heeft van het ongedierte en het veranderende weer.

Bo's BazaarBo is het niet eens met die slechte plannen en komt in opstand, samen met computernerd en meesterbrein Sam en de zeldzame wandelende tak Twiggy. Ook krijgt ze advies van haar oma (een gepensioneerde spion met één been) en opa (een kok die verre reizen maakte). Enkele vrienden uit de buurt helpen soms een handje, zoals een hiphoptweeling (neefjes van de burgemeester) en de mysterieuze Alexander (op wie Bo een oogje heeft).

De titel van de serie verwijst naar de winkel vol exotische souvenirs die haar opa meebracht van zijn reizen. Die spullen zullen de enthousiaste en soms een beetje te impulsieve Bo en haar vrienden goed kunnen gebruiken in de strijd tegen Mercedes.

Het plan is om 52 afleveringen van 13 minuten te maken voor een doelgroep van 8- tot 12-jarigen. Thema’s zijn de typische tienerproblemen (opgroeien, nieuwe dingen leren), maar ook de belangrijke inspraak en invloed die (jonge) burgers kunnen hebben. Momenteel zijn 14 synopsissen klaar en wordt er gezocht naar geld en zenders. De VRT (Ketnet) toonde alvast interesse in de serie vanwege de diversiteit van de personages en het interactieve karakter (integratie van de serie met sociale media, game, app). De bedoeling is om het budget rond te hebben in 2014, zodat de productie in 2015 kan beginnen. Het resultaat wordt dan verwacht in het begin van 2016.

Burgemeestersvrouw Mercedes in actie

Bo's Bazaar

Lees ook:Cartoon Forum: Levend speelgoed in Wubby School
Lees ook:Sofia the First: Disneys nieuwe prinsessenfilm en -serie
Lees ook:Knappe test voor The Children’s World
Lees ook:Napoleon Dynamite krijgt een animatieserie
Lees ook:Uitgebreide trailer voor nieuwe ThunderCats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.