Fox maakt animatiefilm rond Mr Men

Jeugdsentimentalarm! Er is een nieuwe animatiefilm in de maak die gebaseerd is op de schattige Mr. Men-kinderboekjes.

Twentieth Century Fox Animation werkt aan een bioscoopadaptatie van Mr. Men, een reeks populaire kinderboekjes van Roger Hargreaves. In 1971 verschenen de eerste boekjes van de Britse auteur. Ondertussen werden de verhalen van de kleurrijke figuurtjes in bijna dertig landen vertaald.

In de kinderboeken draaien de verhaaltjes steeds om een bijzonder personage, zoals Mr. Tickle, Mr. Happy, Mr. Greedy en Mr. Nosey. De namen van de karakters verwijzen naar de eigenschappen van de grappige mannetjes. Er is ook een vrouwelijke spin-off die Little Miss heet.

Voor de nieuwe animatiefilm doet de studio een beroep op producent Shawn Levy (regisseur van Date Night en Night At The Museum 1 en 2). Een regisseur en scriptschrijver zijn er op dit moment nog niet. De animatiestijl is evenmin bekend. In 1975 verscheen op BBC al een tekenfilmserie die gebaseerd was op de Mr. Men-reeks. Recenter, in 2006, draaide op Cartoon Network een moderne versie van de serie. Een voorbeeld daarvan vind je onderaan in dit bericht.

The Mr Men Show – Bugs (UK)

(Via THR)

Lees ook:Shawn Levy wordt wild van King Kong
Lees ook:Sesamstraat-film in de maak
Lees ook:Tweede teaser voor tweede Alvin and the Chipmunks
Lees ook:Twee clips uit DreamWorks’ drakenspecials
Lees ook:Korte animatiefilm: Blind Date

2 reacties op “Fox maakt animatiefilm rond Mr Men

 1. peter

  hahaha geweldig was dit vroeger altijd :P

  laat maar komen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jeroen

  Ik verwacht mij aan een ongeïnspireerde CGI/live-action combo…met een producer als Shawn Levy, het zal weer spectaculair worden.
  .
  Kmoet er wel bij toegeven dat ik niet zo bekend ben met de Mr.Men figuren, buiten de visuele stijl en wat pop-culture referenties.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.