John Goodman en Eddie Griffin in Bunyan & Babe

Als er één Amerikaanse acteur is die graag gezien wordt in een houthakkershemd is het wel John Goodman. Ook Exodus Film Group zag het potentieel en van het één kwam het ander: Goodman zal zijn stem lenen aan de Amerikaanse houthakkersmythe Paul Bunyan in de nieuwe live-action/computeranimatie film Bunyan & Babe. Eddie Griffin (Undercover Brother, Norbit) speelt zijn trouwe metgezel: een blauwe os genaamd Babe.

Het script is geschreven door Michael A. Nickles en Julia Wall. Jim Rygiel maakt met Bunyan & Babe zijn regiedebuut. De film wordt gedistribueerd door The Weinstein Company en staat gepland voor een release ergens in 2008.

De Amerikaanse legende
Paul Bunyan is een creatie van Amerikaanse houthakkers in de 19de eeuw. Om de verhalen rond het kampvuur wat spannender te maken, werd er verteld over een houthakker zo groot en sterk als een titaan. Bij zijn geboorte kwamen er 17 ooievaars aan te pas. Door het argeloos meeslepen van zijn bijl, ontstond de Grand Canyon en zijn voetstappen sloegen soms zo’n grote gaten in de aarde dat de meren van Minnesota ook hun ontstaan aan hem te danken hebben. Om als Europeaan een beter idee te krijgen van wat de mythe eigenlijk inhoudt, kan je de Disney tekenfilm uit 1958 eens bekijken op Youtube: deel 1 en deel 2.

De filmadaptatie
Het verhaal van de live-action/ animatie film speelt zich af in onze tijd. Ergens in de bossen van Noord-Amerika probeert Paul Bunyan met de hulp van twee avontuurlijke kinderen zijn trouwe vriend Babe te redden uit de boosaardige handen van een dementerende circuseigenaar.

John Goodman horen we later dit jaar ook in Bee Movie. Exodus Film Group brengt in oktober 2008 de animatiefilm Igor uit dus ik heb een vermoeden dat Bunyan & Babe misschien uitgesteld wordt naar 2009.

Lees ook:
- John Cleese helemaal niet met pensioen
- De Weinsteins hebben de smaak te pakken

Lees ook:Voorbeeldige dolfijnen vs. asociale zeehonden in Navy Seals
Lees ook:Nieuwe poster Igor
Lees ook:Nieuwe Pixar-short is getekende 2D-animatie!
Lees ook:Serena Williams maakt WimbleToad
Lees ook:Nieuwe data voor Disney/Pixar-films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.