The Master Lecture

Master Lecture

Tip: In oktober gaat in Rotterdam een interessante lezing door.

In oktober vindt in Rotterdam The Master Lecture plaats. Drie vooraanstaande illustrators komen er een hele dag hun ervaringen delen met een beperkt publiek. Die drie meesters zijn Wouter Tulp, John Nevarez en Stephen Silver. Het gaat dus zowel om talent van eigen bodem als van de andere kant van de oceaan.

Wat erg interessant is – zeker voor lezers van Animatieblog – is dat ze allemaal aan animatiefilms of animatieseries meewerk(t)en en dat hun werk aan die geanimeerde projecten tijdens de lezingen ook aan bod komt.

Sprekers

Wouter Tulp maakte illustraties en karikaturen voor bekende kranten en magazines (HP/De Tijd, Vrij Nederland, Elsevier, Het Financieele Dagblad), tekende voor kinderboeken en werkte mee aan verschillende animatiefilms. Zo was hij art director van de Duitse animatiefilm The 7th Dwarf, ontwierp hij de karakters voor de langverwachte Nederlandse tekenfilm Trippel Trappel en was hij concept artist van High in the Clouds, de verfilming van Paul McCartneys kinderboek. Momenteel ontwerpt hij karakters voor een nieuw filmproject van Eevolver. Dat is een nieuwe studio die voortkomt uit Rhythm & Hues, de voormalige VFX-studio achter Oscarwinnaar Life of Pi.

De Amerikaanse visual development en storyboard artist John Nevarez werkte mee aan verschillende tekenfilmseries en (korte) animatiefilms voor Disney en Pixar: Kim Possible, Pepper Ann, Tinker Bell, Kronk’s New Groove, Brother Bear 2, Partysaurus Rex, Cars 2, Monsters University en het mysterieuze Día De Los Muertos-project van regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3).

Stephen Silver is een Britse illustrator die character designer werd voor animatieseries van grote studio’s als Warner Brothers, Disney, Sony en Nickelodeon. Op zijn cv staan bekende reeksen als Kim Possible, Danny Phantom, Clerks, The Cleveland Show, The Penguins of Madagascar, Scooby-Doo! Mystery Incorporated en The Fairly OddParents. Daarnaast is hij lesgever en gaf hij boeken uit over karikaturen, schetsen, karakterontwerp en modeltekenen.

Praktische informatie

The Master Lecture gaat door op zaterdag 11 oktober 2014 van 10.00u tot 18.00u in Cinerama Filmtheater in Rotterdam (Westblaak 18, 3012 KL). Tussen de lezingen is steeds een pauze voorzien. Na elke lezing wordt er tijd gemaakt voor een Q&A, waarbij het publiek kan stellen aan de spreker. Die dag zijn er wellicht ook wat extraatjes, maar daar wordt nog volop aan gewerkt. Gezien het internationale karakter zullen alle lezingen, ook die van Wouter Tulp, in het Engels gehouden worden. Een ticket voor het hele dagprogramma kost 150 euro en is online te bestellen. Meer informatie vind je op deze website.

Lees ook:Nederlandse animatieborrel gepland
Lees ook:Korte animatiefilm: Mouse for Sale
Lees ook:Lezing over South Park in Nijmegen
Lees ook:Eerste teaser voor The Master and Margarita
Lees ook:Kung Fu Panda: Secrets of the Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.