Animatiefilms op tv (27 – 31 december)

De komende week brengt weer een flinke portie animatie op tv, met tientallen (korte) animatiefilms die je helpen om de kerstperiode door te komen. Stel dat aftellen naar oud en nieuw dus nog even uit en doe iets nuttigers met je tijd. Op de bank hangen voor een leuke film, bijvoorbeeld. Wij hebben alvast heel wat tv-tips op een rijtje gezet.

Maandag 27 december

09.00 – 10.25 Barbie Fairytopia: Magic over the Rainbow / Magie van de Regenboog (Ketnet/Canvas)

Elina reist met haar pluisbal Bibble naar de Feeënschool in het overweldigende Kristallen Paleis. Daar maakt ze kennis met de andere uitverkoren leerling-feeën. Samen moeten ze de jaarlijkse Lentevlucht aanleren, een magisch spektakel dat de eerste regenboog van het seizoen laat verschijnen. Dat is echter niet naar de zin van de boosaardige Laverna. Ze wil de Lentevlucht verhinderen en Fairytopia in een tien jaar durende, bittere winter dompelen. Zullen Elina en haar vriendjes samen sterk genoeg zijn om Laverna te verslaan en de regenboog tot leven te wekken?

14.00 – 15.25 Toy Story (VTM) [BE]

Als een flitsende nieuwe space ranger, genaamd Buzz, de wereld van een cowboytrekpop Woody binnenstapt, ontstaat er dolkomische hilariteit onder het speelgoed. Woody’s nummer 1-positie bij zijn jonge eigenaar komt in gevaar en ook al snel de levens van Woody en Buzz zelf! Als ze per ongeluk van huis raken en in handen vallen van een rotjongetje uit de buurt, moeten de twee kibbelende rivalen als team samenwerken om te kunnen ontsnappen. Met de hulp van speelgoedvriendjes Rex de Dinosaurus, de Groene Soldaatjes en Mijnheer Aardappelhoofd, sluiten Woody en Buzz vriendschap en begint een avontuurlijke reis naar huis. Pixars eerste computeranimatiefilm kreeg in 1996 bij de uitreiking van de Oscars meteen een Special Achievement Award.

16.25 – 18.10 The Incredibles (BBC 1)

Bob Parr en zijn vrouw Helen behoorden vroeger tot de groep van ’s werelds grootste misdaadbestrijders. Levens redden en het kwaad bestrijden was hun dagelijks werk. Maar vijftien jaar later zijn ze gedwongen om als gewone burgers te leven en zich terug te trekken in een buitenwijk. Ze wonen daar als ‘normaal’ gezin met hun drie kinderen, Violet, Dash en Jack Jack. Bob wil niets liever dan weer in actie komen. Hij grijpt zijn kans als hij door een mysterieuze opdrachtgever naar een afgelegen eiland wordt gestuurd voor een supergeheime missie. Daar ontdekt hij al gauw dat er een heel gezin superhelden nodig is om de wereld van de totale ondergang te redden.

17.00 – 18.05 Asterix Verovert Rome (Nickelodeon)

Nadat de Romeinen wederom zijn verslagen door de Galliërs, knapt er iets bij een van de officieren. Omdat niemand het Romeinse leger de baas kan, vermoedt hij dat de Galliërs onmogelijk gewone stervelingen kunnen zijn. Hij gaat met zijn verhaal naar Rome. Julius Caesar vindt het idee belachelijk, maar zijn senaat is het met de officier eens. Om hen van hun ongelijk te overtuigen, gaat Caesar persoonlijk naar het dorp van de Galliërs om hen de situatie uit te leggen. De Romeinse leider stelt voor om de Galliërs aan een test te onderwerpen. Net zoals Hercules moeten ze slagen in twaalf werken, stuk voor stuk loodzware taken waar normale mensen niet in slagen.

Dinsdag 28 december

12.25 – 13.30 Peter Pan: Return to Neverland (BBC 1)

Al je favoriete figuren, waaronder Tinkelbel, de komische Slimme Jongens, Kapitein Haak en de stuntelige Smee, zijn terug. Je zal ook kennismaken met de twaalfjarige Jane, de dochter van Wendy, die te groot is voor de verhalen uit haar moeders jeugd over vliegen met Peter Pan. Jane gelooft niet meer in de sprookjes – laat staan in vliegen – maar als het piratenschip van Kapitein Haak in Londen terechtkomt en Jane ontvoert naar Nooitgedachtland, ontdekt ook zij dat hij nog altijd niets liever wil dan wraak nemen op Peter Pan. De slimme piraat bedenkt een plan om Peter Pan en Tinkelbell in de val te lokken, en Jane is de enige die dat kan voorkomen. Zij zal moeten vertrouwen op ‘geloof, vertrouwen en elfenstof’.

14.00 – 15.10 Barbie Diaries / De Barbie Dagboeken (Ketnet/Canvas)

Het nieuwe schooljaar begint en Barbie hoopt dat het een magisch jaar wordt. Ze houdt ervan om met haar vrienden rond te hangen, want dan beleeft ze de leukste dingen. Samen hebben ze een bandje, waarin Barbie gitaar speelt. Ze zijn erg goed, ook al hebben ze nog nooit opgetreden. Wanneer Barbie’s gehoopte baantje bij de schooltelevisie naar een populairde meisje gaat, vreest ze dat het hele jaar in duigen valt. Tot ze beter kennismaakt met de jongen op wie ze al een tijdje een oogje heeft. Misschien komt haar grootste droom wel uit en wordt het toch nog een leuk jaar vol muziek en plezier?

14.00 – 15.25 Mulan (VTM) [BE]

Een dapper meisje, Mulan, ontdekt dat haar oude vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen de boosaardige Hunnen. Moedig en onzelfzuchtig vermomt Mulan zich als man en neemt de plaats van haar vader in bij het Keizerlijke leger. Ze ondergaat een zware training geholpen door haar maatje, het geinige bewakersdraakje Mushu en haar gelukskrekeltje Kricky. Alleen als ze haar hart volgt zal Mulan opbloeien tot een volleerd krijger, die haar land de overwinning zal bezorgen en haar trotse familie eer en geluk zal doen toekomen. De animatiefilm, gebaseerd op een eeuwenoude Chinese legende, is een avontuur vol actie, emotie en heel veel humor.

14.15 – 14.40 Wallace & Gromit: A Grand Day Out (BBC 1)

Wanneer Wallace en Gromit op een avond hun volgende reis plannen onder het genot van een kopje thee, merken ze dat de kaas op is. Om de twee problemen in een klap op te lossen, besluiten ze een locatie uit te kiezen waar er voldoende kaas is. Wallace weet – net als iedereen – dat de maan van kaas is gemaakt, dus plannen de twee een bijzondere reis. Het duo gaat meteen aan de slag en bouwt in de kelder een raket. Samen met een volle picknickmand gaan Wallace en Gromit op weg naar het buitenaardse mekka voor elke kaasliefhebber. Wanneer ze daar aankomen, merken ze de dat er op de maan wel meer vreemde zaken te vinden zijn.

15.40 – 16.10 Robbie the Reindeer in Close Encounters of the Herd Kind (BBC 1)

Het derde in een trilogie van korte animatiefilmpje die werden gemaakt als kerstspecial voor de BBC. De verhalen draaien om Robbie, die de zoon zou zijn van Rudolph the Red-Nosed Reindeer en het tiende rendier van de Kerstman. Het huwelijk van Robbie met zijn vriendinnetje Donner wordt abrupt verstoord wanneer zijn toekomstige bruid wordt ontvoerd door buitenaardse wezens. Gelukkig heeft hij heel wat hulpvaardige vrienden en een kristal met vreemde krachten. Verschillende bekende acteurs (Keira Knightley, Ozzy Osbourne, Gillian Anderson en Russell Brand) lenen hun stem aan een personage in de korte animatiefilm.

16.10 – 17.30 Chicken Run (BBC 1)

Engeland in de jaren vijftig. Een ogenschijnlijk doodgewone kippenboerderij op het platteland van York. Maar achter het prikkeldraad heerst ware terreur, want de gierige boerin Mrs. Tweedy wil altijd en overal een graantje meepikken. Zo eindigt elke kip die niet op tijd een ei legt onverbiddelijk in de pan. Maar de kippen pikken het niet langer. Onder aanvoering van haantje de voorste Ginger komen ze in opstand. Ze besluiten de boerderij te ontvluchten, maar dat valt niet mee. Tot ze de stoere circushaan Rocky ontmoeten, die denkt de aangewezen persoon te zijn om de kippen te leren vliegen.

17.00 – 18.15 Asterix en Cleopatra (Nickelodeon)

Zo’n vijftig jaar voor Christus waren Gallië en Egypte bezet door de Romeinen. Caesar is uiterst gecharmeerd van Cleopatra, de koningin van Egypte. Vooral haar neusje vindt hij zo aardig. Maar hij verwijt haar wel dat haar volk decadent is. Dit irriteert Cleopatra zo, dat ze hem belooft binnen drie maanden een prachtig paleis te bouwen. Onmogelijk natuurlijk, tenzij… Numerobix, haar architect, vraagt hulp aan zijn vriend Panoramix: de druïde die in een bekend dorpje woont waarvan de inwoners moedig weerstand bieden aan de Romeinen. Krijger Asterix en zijn vriend Obelix vertrekken met Numerobix naar Egypte.

20.30 – 22.10 Ice Age:The Meltdown (RTL 4)

Manny, Sid en Diego zijn terug in een gloednieuw Ice Age-avontuur. Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, natte, warme omgeving met de smeltende waterparadijzen en warme geisers heerlijk. Aan dat luilekker leventje komt echter een einde wanneer Manny, Sid en Diego erachter komen dat hun dorp zal overstromen. Alle dieren gaan op zoek naar nieuwe thuis en dat is het begin van een coole reis door een bevroren landschap. Manny maakt in dit avontuur kennis met Ellie, een vrouwtjesmammoet met vreemde kuren, en haar twee gekke broertjes. Uiteraard ontbreekt ook de grappige Scrat niet in dit vervolg.

Woensdag 29 december

09.00 – 10.20 Barbie as the Island Princess / Barbie als de Eilandprinses (Ketnet/Canvas)

Nadat ze als klein meisje schipbreuk leed op een eiland, groeit Rosella (Barbie) op bij een familie van liefhebbende dieren. Ze leert er zingen en praten met de rode panda Sagi, Azul de pauw en het babyolifantje Tika. Maar wanneer prins Antonio hun tropische paradijs ontdekt, is Rosella zo benieuwd naar haar verleden dat ze met de prins meegaat naar zijn kasteel. Terwijl ze met haar dierenfamilie de beschaving ontdekt, stuiten ze op een boosaardig plan om het koninkrijk over te nemen. De hartverwarmende ontknoping van Barbie als de Eilandprinses bewijst dat, als de liefde je gids is, wonderen niet veraf zijn.

10.45 – 11.55 A Goofy Movie (BBC 1)

Tijdens dit swingende moderne verhaal trekt de geliefde Goofy samen met zijn tienerzoon Max dwars door het land. Op weg naar hun favoriete visstekje komen ze tot over hun flaporen in de problemen. Zal Max leren dat er niets mis is met zijn goeie ouwe pa.. ook al is hij wat stuntelig? Deze vraag wordt beantwoord in de waanzinnige finale als Max en Goofy het podium bestormen tijdens het ruigste rockconcert ooit. Disney’s legendarische komediant schittert in zijn eerste avondvullende tekenfilm vol actie, gevaarlijke ontsnappingen en een ontmoeting met Gigavoet.

13.30 – 15.05 Ice Age: The Meltdown (RTL 4)

Zie beschrijving bovenaan van dinsdag

14.00 – 15.23 Monsters, Inc (VTM) [BE]

Sulley, top-schrikker met een hart van goud, en zijn enthousiaste schrik-assistent Mike werken bij Monsters en Co., de grootste energiecentrale van Monstropolis. Om hun wereld probleemloos te laten draaien, hebben de monsters heel wat energie nodig, en die energie halen ze uit het gegil van kinderen wanneer ze aan het schrikken worden gebracht. Als het kleine mensenmeisje Boe hun wereld komt binnenwandelen zijn het echter de monsters die zich een hoedje schrikken. Ze denken dat het meisje gevaarlijk en giftig is. Sulley en Mike doen hun uiterste best om Boe naar haar slaapkamer te brengen.
.

14.05 – 14.35 Wallace & Gromit: A Close Shave (BBC 1)

Een schaapje ontsnapt midden in de nacht uit een mysterieus busje dat voor het huis van Wallace & Gromit stopt. De vreemde bezoeker wordt ’s ochtends opgemerkt wanneer hij de kabels doorbijt van de ontbijtmachine van Wallace. Wanneer ze het schaap willen wassen in de Wash-o-matic, belandt het per ongeluk in de Knit-o-matic. Het arme beest wordt helemaal geschoren en uit medelijden besluiten Wallace en Gromit het dier te adopteren. Het beestje krijgt de naam Shaun. Het wollige avontuur is echter nog niet voorbij, want de twee ontdekken dat er een grote schapenfraude aan de gang is.

15.50 – 17.05 Flushed Away (BBC 1)

In deze animatiefilm denkt de verwende muis Roddy St. James dat hij het allemaal mooi voor elkaar heeft in zijn chique penthouse in Kensington. Maar dat verandert wanneer hij onverwacht bezoek krijgt van de stoere rat Sid. Wanneer Roddy zijn ongewenste gast naar het toilet lokt om hem de ‘draaikolk’ te tonen, draaien de rollen om en hij wordt letterlijk weggespoeld naar een levendige wereld onder de grond. Daar ontmoet hij de gewiekste muis Rita, met wie hij in een bruisende stad belandt vol ninjakikkers, rioolratten, zingende slakken en een wraakzuchtige pad.
.

17.00 – 18.20 Asterix de Galliër (Nickelodeon)

Zo’n vijftig jaar voor Christus was Gallië bezet door de Romeinen. Eén klein Gallisch dorpje blijft echter moedig weerstand bieden aan de overweldigers. Asterix de krijger en Obelix de steenhouwer hebben een geheim middel dat hun bovenmenselijke krachten geeft: de toverdrank van Panoramix, de druïde. In Petit Bonum, de Romeinse vesting,windt Caius Bonus zich vreselijk op over het feit dat zijn legers steeds worden verslagen door die Galliërs. Hij stuurt een ‘vrijwilliger’ als spion naar het dorpje om uit te zoeken wat die Galliërs zo onoverwinnelijk maakt…
.

17.05 – 19.20 Mary Poppins (BBC 1)

Ga mee met de ‘perfecte’ Mary Poppins (Julie Andrews) als ze op magische wijze ieder huishoudelijk klusje in een spelletje verandert en iedere dag een wonderlijk avontuur. Raak betoverd door onvergetelijke figuren, zoals bijvoorbeeld schoorsteenveger Bert met zijn vele talenten. De combinatie van leuke tekenfilmfragmenten, een hartverwarmend verhaal en fantasievolle liedjes (Supercalifragilisticexpialidocious) maken van Mary Poppins een van de populairste musicals aller tijden. De film werd niet toevallig bekroond met vijf Oscars.

.

Donderdag 30 december

11.00 – 12.20 Antz (BBC 1)

Het leven is geen makkie voor Z, een eenvoudige werkmier, die temidden van zijn miljarden soortgenoten de kansloze hoop koestert om een afspraakje te maken met de dame van zijn dromen, Prinses Bala. Maar als hij de plaats inneemt van zijn vriend die als Rambo-mier in het leger zit, volgende de bizarre gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. De oorlog tegen de termieten en zijn speurtocht naar het beloofde land Insectopia leiden onvermijdelijk tot een confrontatie met de meedogenloze Generaal Mandible, die de hele kolonie met de grond gelijk wil maken. Van een anonieme werkmier groeit Z uit tot Held Van De Grote Hoop.

14.00 – 15.05 Barbie: Fairytopia (Ketnet/Canvas)

Vlak achter de regenboog, in de wereld van Fairytopia, woont Elina, een prachtig bloemelfje dat zo graag vleugels wil hebben. Ze woont in een grote bloem in de Magische Weide, samen met Bibble, een rare maar lieve paardenbloempluis. Op een dag merkt Elina bij het wakker worden dat haar bloempluis ziek is en dat de elfjes met wie ze bevriend is, niet kunnen vliegen. Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op reis naar Azura, een beschermfee die het probleem hopelijk kan oplossen. Onderweg ontmoet ze allerlei mensen die haar moed op de proef stellen en van wie ze de waarde van ware vriendschap leert. Maar kan een elfje zonder vleugels heel Fairytopia redden?

14.40 – 15.10 Wallace & Gromit: The Wrong Trousers (BBC 1)

Wallace geeft zijn trouwe viervoeter Gromit een ietwat gemakzuchtig cadeau voor zijn verjaardag. De pientere hond krijgt de blitse Techno Trousers cadeau, een bijzondere broek met een paar automatische benen, gemaakt door de NASA. Zo hoeft hij Gromit nooit meer zelf uit te laten. Omdat ze nogal krap bij kas zitten, beslist Wallace om de kamer van Gromit te verhuren. Wanneer Gromit thuiskomt van een zijn wandelingen, merkt hij dat zijn vertrouwde plek is ingepikt door een mysterieuze pinguïn. Gromit vertrouwt de vreemde logé voor geen haar en besluit om een oogje in het zeil te houden.

17.00 – 18.20 Asterix en de Knallende Ketel (Nickelodeon)

Obelix heeft per ongeluk een menhir op het hoofd van de druïde Panoramix gegooid, waardoor de arme man helemaal stapelgek geworden is. Een groot probleem, want hij kan zich het recept van de toverdrank niet meer herinneren. Net op dat moment krijgt het dorp, onbeschermd door de toverdrank, bezoek van een Ziener die handig inspeelt op de grootste angst van de Galliërs,namelijk dat de hemel op hun hoofd zou kunnen vallen. Er ontstaat angst en twist onder de anders zo onverschrokken dorpelingen. Tot overmaat van ramp krijgen ook de Romeinen daar lucht van…

Vrijdag 31 december

06.55 – 08.10 The Land Before Time VI: The Secret of Saurus Rock (ZDF)

Helemaal aan het einde van de Groene Vallei staat de geheimzinnige Dinosaurusrots. Als de driehoorn-tweelingzusjes Dinah en Dana van huis weglopen om de rots te zoeken, staan Platvoet, Cera, Bekkie, Fladder en Punt voor de extra moeilijke taak om ze terug te brengen. Volgens de legende brengt de Dinosaurusrots ongeluk over de Groene Vallei. Zou dit echt waar zijn? Zou Doc, de raadselachtige langnek, in werkelijkheid de beroemde eenzame Dino zijn, die Ruigtand kan verslaan met zijn lassostaart? Om achter de waarheid te komen moeten Platvoet en zijn vriendjes de Groene Vallei oversteken en de strijd aanbinden met Ruigtand. Op hun avontuurlijke tocht ontdekken de vrienden dat dappere helden soms gewoon in je familie kunnen zitten.

09.00 – 10.20 Barbie en de 12 Dansende Prinsessen (Ketnet/Canvas)

Barbie danst zich een weg naar jouw hart in dit betoverende avontuur. Volg Barbie als de mooie prinses Genevieve en haar elf dansende prinsessenzusjes als zij een geheime toegang ontdekken naar een wonderbaarlijke, magische wereld waar wensen uitkomen. Maar wanneer hun vader gevaar loopt zijn koninkrijk kwijt te raken, moeten prinses Genevieve en haar zusjes samenwerken om de zaak tot een goed einde te brengen en hun vader te redden. Ze leren dat de kracht van familie ieder obstakel kan overwinnen.
.

10.50 – 12.00 Piglet’s Big Movie (BBC 1)

Knorretje verdwijnt in het Honderd Bunder Bos nadat hij gehoord heeft dat hij te klein is om Poeh, Teigetje, Iejoor, Roe en Konijn te helpen bij hun zoektocht naar honing. Samen maken ze een plan om hem weer te vinden en gebruiken hiervoor Knorretjes schetsboek waar allemaal aanwijzingen in staan. Terwijl ze aan het zoeken zijn, realiseren ze zich hoe groot Knorretjes rol eigenlijk is geweest in hun vele avonturen. Dan, als Poeh in een moeilijke situatie terechtkomt, verschijnt er een superheld ter grootte van je-weet-wel-wie op het toneel. Met een heleboel moed en een beetje geluk zou hij wel eens de redden in nood kunnen zijn.

15.10 – 16.30 Shark Tale (BBC 1)

Oscar, een laaggeplaatste tongschrobber bij de plaatselijke Walviswasstraat, wordt de onwaarschijnlijke held van het rif als hij een leugentje om bestwil vertelt. Oscar moet zijn goedbewaarde geheim veiligstellen en gaat samenspannen met de verbannen, vegetarische haai Lenny. Oscar en Lenny worden de beste maatjes. Wanneer Oscars leugen steeds verder aan het licht komt, moeten zijn trouwe vriendin Angie en Lenny hem helpen het op te nemen tegen de afschrikwekkendste haai in het water en zijn ware plek in het rif te vinden.

14.00 – 16.35 Mary Poppins (VTM) [BE]

Zie beschrijving bovenaan van woensdag

14.45 – 16.15 A Goofy Movie (SBS 6)

Zie beschrijving bovenaan van woensdag

16.15 – 18.00 The Muppets Take Manhattan (SBS 6)

De Muppets veroveren Manhattan in dit hartverwarmende avontuur over vriendschap, hard weken en vooral doorgaan. Ze komen net van de toneelschool en dromen over succes op Broadway. In hunwoonplaats was de musical van Kermit, Manhattan Melodies, een groot succes maar de Muppets willen meer. En dus gaan ze op zoek naar glitter en glans in de grote stad New York. Helaas lukt dit niet zonder een goede producent met veel geld. Kermit, Fonzie,Miss Piggy, Gonzo en alle anderen gaan op zoek naar iemand die hen wil laten optreden. Als alles tegenzit is het aan Kermit om ervoor te zorgen dat zijn vriendjes blijven geloven dat je alleen met hard werken succes kunt hebben.

17.00 – 18.10 Lucky Luke: Daisy Town (Nickelodeon)

Lucky Luke en zijn trouwe ros Jolly Jumper komen aan in Daisy Town. Wat ooit een vredig stadje was, vernoemd naar de bloemetjes die er vroeger groeiden, is veranderd in een plaats waar ruziezoekers en desperado’s samendrommen. Geen van hen is echter opgewassen tegen Lucky Luke, die snel schoon schip maakt in de stad. De volgende ochtend staat het halve dorp hem op te wachten. Wanneer de burgemeester hem vraagt om sheriff van Daisy Town te worden, stemt Lucky Luke zonder twijfelen in. Maar de rust is van korte duur, want de vier Daltons hebben hun zinnen gezet op Daisy Town.
.

20.45 – 22.20 The Ant Bully (VT4) [BE]

Het leven van de jonge Lucas gaat niet over rozen. Hij is net verhuisd, heeft geen vrienden en is een gemakkelijk doelwit voor enkele pestkoppen in zijn nieuwe wijk. Om zijn frustratie af te koelen, valt hij een mierenhoop aan met zijn waterpistool en de tuinslang. Maar als je zo klein bent als een mier dan is de wereld groot – en het avontuur nog groter. Dat is de les die de Lucas leert als hij van de ongelukkige mieren een koekje van eigen deeg krijgt. Ze slaan terug met een geheim drankje waardoor “De Vernietiger” tot hun eigen formaat krimpt. De mierenhoop wordt omgetoverd in een berg vol opwinding, actie en humor.

(Met dank aan Titia, Lise en Kenny voor de tips)

Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en stuur ons een virtueel briefje via [email protected].

Lees ook:Vandaag op tv: het (kort)filmdebuut van Shaun
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Standbeeld voor Gromit?
Lees ook:Tien redenen om op tweede paasdag Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death te kijken
Lees ook:Wallace & Gromit komen terug!

3 reacties op “Animatiefilms op tv (27 – 31 december)

  1. kenny

    graag gedaan ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vianerd

    Wat zijn het er veeeeeeel!

    Flushed Away, bijvoorbeeld, is echt hilarisch. Monsters, Inc. is ook erg goed.

    Bedankt voor de lijst!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter

    Toy Story steekt hier natuurlijk met kop en schouders boven uit. De Asterix tekenfilms zijn weliswaar vergeten juweeltjes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.