Smurfy Hollow op komst

Smurfy Hollow

Eerste blik op de animatiespecial The Legend of Smurfy Hollow.

Smurfy HollowToen The Smurfs (2011) in de winkel verscheen, zat er een bonusfilmpje bij: A Christmas Carol, gebaseerd op het bekende kerstverhaal van Charles Dickens. Ondertussen draait The Smurfs 2 in de bioscoopzalen en werd ook deze keer bij Sony aan een tweede miniavontuur gewerkt.

The Smurfs: The Legend of Smurfy Hollow duurt 22 minuten en is gebaseerd op het bekende kortverhaal over een onthoofde man op een paard, geschreven door Washington Irving. Net zoals het kerstfilmpje bevat het resultaat een combinatie van 2D- en 3D-animatie. De film werd geregisseerd door Stephan Franck (supervising animator The Iron Giant, story artist How to Train Your Dragon).

De regisseur, die als kind opgroeide in Frankrijk en naar eigen zeggen erg vertrouwd is de Smurfenstrips, vond het een leuke ervaring om met verschillende soorten animatie te spelen. Hij vertelde dat de computeranimatie handig is om moderne filmtechnieken te gebruiken, maar dat de stukken met handgetekende animatie de makers echt een kans gaven om de originele ontwerpen van de Smurfen in hoge kwaliteit tot leven te brengen. Het grootste deel van de film zou naar verluidt in 2D gemaakt zijn.

Het verhaal speelt zich af tijdens de jaarlijkse Smurfberry Hunt. Brainy Smurf (Brilsmurf) is de grote favoriet om voor de negende keer op rij de smurfbessenzoektocht te winnen. Gutsy Smurf (McSmurf) vraagt zich af hoe het komt dat Brainy de wedstrijd elk jaar wint en gaat eropuit. Zijn onderzoek leidt hem naar Smurfy Hollow en hij belandt in een valstrik van Gargamel. Kunnen Brainy en Gutsy, met de hulp van Smurfette (Smurfin), hun rivaliteit opzijzetten voor Gargamel hen vangt? Of erger, voor ze oog in oog komen te staan met de legendarische griezel, de onthoofde ruiter?

De korte film bevat dezelfde Engelse stemmen uit The Smurfs 2, onder wie Alan Cumming (Gutsy Smurf), Fred Armisen (Brainy Smurf), Anton Yelchin (Clumsy Smurf: Klungelsmurf) en Hank Azaria (Gargamel). Bovenaan in dit bericht vind je het logo voor de film. Rechts en onderaan vind je een voosmaakje van de twee soorten animatie die gebruikt worden. Als je goed kijkt, zie je (een schaduw van) het mysterieuze spook.

The Legend of Smurfy Hollow draaide in juni op het animatiefilmfestival in Annecy en ligt in Amerika vanaf 10 september 2013 in de winkel. Later in oktober (vermoedelijk rond Halloween) wordt de korte film ook op de Amerikaanse televisie uitgezonden.

(Klik op de plaatjes voor hogere resolutie)

(Via Indiewire, Hufftington Post en The Long & Shortbox)

Lees ook:Promo voor Smurfy Hollow
Lees ook:Pathé strikt Engelse versie van The Smurfs
Lees ook:Nieuwe afbeelding van de hippe 3D-Smurfen
Lees ook:Eerste afbeelding van Smurfin en Brilsmurf
Lees ook:Hank Azaria speelt Gargamel in The Smurfs [update]

Eén reactie op “Smurfy Hollow op komst

  1. TAZ

    dit wordt dus het tweede korte filmpje.
    leuk voor halloween dit jaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.