Nieuwe futuristische beelden uit The Congress

Benieuwd hoe de toekomst vol drugs eruitziet? Bekijk dan een nieuwe verzameling afbeeldingen en een teaser van de nieuwe animatiefilm The Congress.

Zoals we eerder al schreven, is The Congress de nieuwe animatiefilm van Ari Folman (Waltz with Bashir). Het verhaal is deels gebaseerd op The Futurological Congress, een sciencefictionroman uit 1971 van de Poolse schrijver Stanislaw Lem.

De film wordt een vreemde mengeling van technieken. Naar verluidt begint alles in live action en schakelt de film halverwege abrupt over in animatie. In het eerste stuk speelt Robin Wright een actrice die haar identiteit verkoopt aan een filmstudio. Dat betekent dat ze zelf nooit meer mag acteren, maar in ruil daarvoor zal de studio haar beeld voor eeuwig jong houden. Dan springt het verhaal twintig jaar verder in de tijd en begint het animatiegedeelte. De studio aan wie ze haar identiteit verkocht, is ondertussen samengegaan met een wereldgroot, farmaceutisch bedrijf. Wanneer ze haar contract wil vernieuwen, hoort ze dat haar identiteit ook verkocht zal worden als een chemische substantie die de dromen van mensen kan vullen.

The Congress klinkt als een behoorlijk psychedelische film die een toekomstbeeld weergeeft van de wereld die beheerst wordt door drugs. Rijke landen mengen levensverbeterende producten door het drinkwater en in de arme landen doen ze er iets bij waardoor de bevolking langer kan werken en dus nog meer kan worden uitgebuit.

De afbeeldingen en het interview met de eerste beelden (zie onderaan) werden gemaakt tijdens de voorstelling van The Congress op Cartoon Movie, een jaarlijkse bijeenkomst waar nieuwe, Europese animatiefilms worden aangekondigd en voorgesteld aan geïnteresseerde filmproducenten en distributiemaatschappijen. De animatiefilm is een productie van de Franse studio Les Armateurs. Het fantasievolle toekomstverhaal wordt verwacht in 2013.

Afbeeldingen uit The Congress

Interview en eerste bewegende beelden uit The Congress

(Via Slashfillm, RobinWright.es en AwardsDaily)

Lees ook:Nieuwe plaatjes uit The Congress
Lees ook:Eerste beelden uit The Congress
Lees ook:The Congress opent Quinzaine
Lees ook:Vier nieuwe acteurs voor The Congress
Lees ook:Een eerste blik op de animatiefilm The Congress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.