Sneeuwwitjesavond in Zaandam

75 jaar na de première wordt de tekenfilm nog eens onder de loep genomen.

Op 21 december 1937 ging in Los Angeles in het Carthay Circle Theatre een bijzondere film in première: Snow White and the Seven Dwarfs. Het was de eerste avondvullende animatiefilm van Walt Disney en de kleurrijke tekenfilm zou het begin inluiden van een bloeiende industrie van volwaardige animatiefilms.

Op 21 december 2012, precies 75 jaar later, wordt in filmtheater De Fabriek in Zaandam een avond georganiseerd over de bekende mijlpaal uit de filmgeschiedenis. Liefhebbers en geïnteresseerden worden die avond getrakteerd op een uitgebreide making-of van de film, rijkelijk geïllustreerd met fragmenten en zeldzaam beeldmateriaal waaronder storyboards, lay-outs, pencil tests, artwork en foto’s.

Net zoals de voorgaande edities (onder andere in Bussum en Hilversum) wordt de film tot in de kleinste details uitgelicht door een gepassioneerde Hans Walther, de Nederlandse regisseur die eerder dit jaar werd bekroond met een Gouden Film. Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen maakte als kind ontzettend veel indruk op hem en plantte het zaadje voor zijn verdere carrière in de animatiewereld.

Twijfel niet te lang, want de vorige edities waren vrij snel uitverkocht. Bovendien wordt dit mogelijk de laatste keer dat de making-of wordt gepresenteerd. Voor meer informatie en reservaties kun je terecht op deze website.

Filmtheater De Fabriek, 21 december 2012 om 20.00u, 10 euro per persoon.

Lees ook:Make-over voor Disneys dwergen in The 7D
Lees ook:Sneeuwwitte avond in Hilversum
Lees ook:Stemacteurs bekend voor dwergenserie
Lees ook:Win een prachtige avond over Sneeuwwitje [update]
Lees ook:Om op te eten: Fruitige scènes uit Snow White

Eén reactie op “Sneeuwwitjesavond in Zaandam

  1. poppie

    ik wil hier graag bij zijn ik kan nog steeds niet begrijpen dat een film die 75 jaar oud is me nog steeds kan betoveren

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.