Congress is Europa’s animatietopper

The Congress

Belgische coproductie The Congress uitgeroepen tot Beste Animatiefilm.

CongressZaterdagavond werden in Berlijn de winnaars bekendgemaakt van de European Film Awards. De Europese filmprijzen vierden dit jaar hun 26e editie.

In de animatiecategorie waren drie films genomineerd: Jasmine, The Congress en Pinocchio. Opvallend is dat die laatste twee allebei Belgische coproducties zijn waaraan de animators van de Brusselse studio Walking the Dog hebben meegewerkt.

Zoals voorspeld in september, werd The Congress uitgeroepen tot Beste Animatiefilm van Europa. Hoewel de film ook een aanzienlijk deel liveactionbeelden bevat, combineert de prent een interessant verhaal dat tot nadenken stemt met animatie die tot de verbeelding spreekt. Door de samensmelting van een filmstudio en een farmaceutisch bedrijf kunnen mensen in de film in hun dromen wegvluchten en de vorm van hun idool aannemen (zie voorbeelden onderaan).

Regisseur Ari Folman mocht de award persoonlijk in ontvangst nemen (zie foto rechts). In zijn overwinningsspeech vermeldde hij dat The Congress het resultaat is van een geslaagde coproductie waarbij 270 animators in zes landen hebben samengewerkt (Israël, België, Duitsland, Polen, Frankrijk en Luxemburg).

Meer over de bekroonde film vind je op deze website.

Lees ook:Eerste beelden uit The Congress
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit The Congress
Lees ook:The Congress opent Quinzaine
Lees ook:Nominaties Europese Animatiefilm 2013
Lees ook:Een eerste blik op de animatiefilm The Congress

Eén reactie op “Congress is Europa’s animatietopper

  1. DragonMaster

    Gefeliciteerd! (leuke transformaties in de clips)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.