Surf’s Up: eindelijk goed stemmenwerk

Is het normaal dat een acteur voor een animatiefilm één zinnetje 253 keer moet inspreken voor de regisseur tevreden is? Ik vind van niet. Stemmen in animatiefilms zijn vaak ongelooflijk overgeacteerd, en volkomen onnatuurlijk. Niemand praat zoals in animatiefilms. Gek genoeg valt het veel mensen niet op hoe merkwaardig geaccentueerd er in animatiefilms gesproken wordt – omdat de karakters er ook niet natuurlijk uitzien, mag de stem kennelijk ook over the top zijn. Maar in een tijd dat animatiefilms steeds meer naar realisme neigen, wordt het tijd dat ook het stemmenwerk die kant op gaat. En dat is precies wat je in Sony's Surf's Up zult horen. Kijk èn luister maar eens naar deze fragmenten.

Making the board
Luister eens naar de clip met de titel 'Making the board'. Valt je een verschil op met andere animatiefilms? Dit is natuurlijk, minder overdreven. Beter eigenlijk, vind ik. De makers van Surf's Up hebben er natuurlijk voor gekozen omdat ze een animatiefilm in 'documentairestijl' maken (ook al een unicum), en daar horen natuurlijk realistische stemmen bij. Ik ben héél benieuwd naar de totale film!

Lees ook:Surf’s Up in Nederland
Lees ook:Surf’s Up en Meet The Robinsons in de bioscoop
Lees ook:Surf’s Down
Lees ook:Nieuwe plaatjes uit Surf’s Up
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse stemmen Surf’s Up

4 reacties op “Surf’s Up: eindelijk goed stemmenwerk

  1. Lesley

    Lijkt mij wel de moeite waard om te gaan kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lodewijk

    Ben benieud naar deze film. Als ik de plaatjes zie lijkt die me zeker de moeite waard.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Cody

    Ik heb de film gezien… Het is echt een van de beste animatie films ooit… Ook al is het geen pixar film… Het water, de animatie alles is perfect… Echt dom dat hij pas in oktober in de bios komt hier…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.