Nieuwe Wallace & Gromit-film: Trouble at Mill!

'Breaking news' in animatieland vandaag: Aardmans Nick Park heeft zojuist aangekondigd dat er volop wordt gewerkt aan een nieuwe Wallace & Gromit-film, getiteld Trouble at Mill! En het is geen dubieus bericht, maar officieel nieuws: op de officiële Wallace & Gromit-website staat een videoboodschap van Nick Park, waarin hij hoogstpersoonlijk het grote nieuws vertelt.

Korte film

Trouble at Mill wordt een film van een half uur; geen lange film zoals The Curse of the Were-Rabbit dus, maar meer een nieuwe aflevering in de serie korte films die er al van het Britse duo bestond. Nick Park heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het verhaal, en de productie is inmiddels begonnen. De BBC heeft de film al aangekocht en zal hem ook gaan vertonen. En daar hoef je niet zo heel lang op te wachten, want de film verschijnt volgend jaar al!

Het verhaal
In de nieuwe film hebben Wallace & Gromit een bakkerij gebouwd, met een molen op het dak van hun huis. Uiteraard gaat daar een en ander mee mis… Nick Park vertelde er echter nog niet zo heel veel over in zijn videoboodschap. Maar misschien komt dat nog: hij kondigde ook aan dat er een productieblog komt, waarop iedereen de totstandkoming kan volgen. Wij kijken er naar uit!

Lees ook:Wallace & Gromit in A Matter Of Loaf And Death
Lees ook:Wallace en Gromit winnen derde Oscar
Lees ook:Meer Gromit! Meer Gromit!
Lees ook:Nick Park werkt aan nieuwe Aardman-film
Lees ook:Wallace & Gromit komen terug!

3 reacties op “Nieuwe Wallace & Gromit-film: Trouble at Mill!

  1. Wendy

    Lol, Nick Park kondigt het blog aan maar weet zelf eigenlijk niet zo goed wat dat nu ook weer is…

    Ik vind het eigenlijk wel spijtig dat het geen langspeelfilm wordt. Ik kan wel wat langer dan een half uurtje van die twee genieten en The were-rabbit vond ik zo geslaagd!

    Alleszins blij dat we weer naar iets mogen uitkijken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wendy

    Variety meldt dat de film rond kerst 2008 op BBC1 zal uitgezonden worden!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ferry Piekart

    @Wendy: langer dan een half uur was wel leuk geweest, maar aan de andere kant… dan had je er vermoedelijk weer 5 jaar op moeten wachten, haha! Nu is-ie er lekker snel…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.