Sony gelooft in animatie en reïncarnatie

Sony Pictures Animation heeft de rechten gekocht op Instant Karma, een verhaal over een brandkastkraker die reïncarneert als verschillende dieren.

Het verhaal gaat over een man uit New Orleans die brandkluizen kraakt. Een bijna-doodervaring wordt een heuse levensles wanneer de dief reïncarneert als een vlieg. Hij doet de ene goede daad na de andere om zijn karma weer te verbeteren en zo opnieuw te reïncarneren. Hij baant zich een weg door de hele voedselpiramide (als kikker, wasbeer, hond…) met als ultieme doel zijn menselijke lichaam terug te krijgen en de vrouw van wie hij houdt.

Het script is van Paul Hernandez, die de liveactionfilm Sky High (2005) schreef voor Disney. Hij zal de nieuwe film ook zelf regisseren. Sony Pictures Animation wil van deze film een combinatie maken van computeranimatie en live action. Ted Elliott en Terry Rossio – de scriptschrijvers van The Road to El Dorado, Shrek, Treasure Planet en Pirates of the Caribbean – zijn als producenten aan de deels geanimeerde film verbonden.

Ondanks de titel is Instant Karma geen instant succes, want er werd al bijna een decennium aan gewerkt. Sony kocht de rechten van New Line, die ze aankocht nadat Universal en Imagine het van DreamWorks hadden overgenomen. Geen enkele producent is blijkbaar in staat om iets leuks met het project te doen. Aan de animatieafdeling van Sony om daar verandering in te brengen…

Eerder deze maand raakte bekend dat de animatiestudio plannen heeft met How to Survive a Garden Gnome Attack (Robert Zemeckis), Muncle Trogg en dat Genndy Tartakovsky aan het hoofd staat van de nieuwe griezelfilm uit Transylvania.

(Via THR)

Lees ook:Sony maakt reuzedeal met Muncle Trogg
Lees ook:Script voor The Smurfs 3 in de maak
Lees ook:Aardman sluit deal met Sony Pictures
Lees ook:DreamWorks gaat Maintenance verfilmen
Lees ook:Tartakovsky regisseert Hotel Transylvania

Eén reactie op “Sony gelooft in animatie en reïncarnatie

  1. poppie

    sony heeft het wel druk al hoop ik dat ze ook weer eens een echte animatie film maken (zoals open season transylvanina en popey)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.