Animatiefilms op tv (17 april – 23 april)

Animatiefilms op tv (17 april - 23 april 2010)

Niet veel animatie op tv deze week, maar de weinige films die wél draaien zijn het zeker waard om te kijken.

Zaterdag 17 april
Animatiefilms op tv (17 april tot 23 april)16.00 – 17.30 De Kleine Zeemeermin: Ariël, Hoe Het Begon (Disney Channel)

Natuurlijk lag het derde deel van De Kleine Zeemeermin al lang in de winkels, maar nu krijgt de film toch eindelijk een tv-première. Zoals we weten van het eerste deel is Ariël gek op muziek. Haar vader moet er echter niets van weten. Zijn vrouw, Ariëls moeder, hield ook van muziek maar werd gedood toen schippers haar zagen zwemmen. En voilà, daar hebben we meteen de oorzaak van Tritons afkeer van mensen. De koning kan geen muziek meer aanhoren, dus wordt het verbannen uit Atlantica. Aan Ariël de taak muziek, vriendschap en liefde terug te brengen in het koninkrijk.

Zondag 18 april
8.00 – 9.55 Nausicaä of the Valley of the Wind (ARTE)
1000 jaar na de “zeven dagen van brand”, een gebeurtenis waarbij de menselijke beschaving en de meeste ecosystemen werden verwoest, wonen de laatste nog levende mensen in losse nederzettingen. Deze worden van elkaar gescheiden door de zogenaamde Zee van verderf. Deze zee van verderf is een dichtbegroeide jungle waar onder andere reusachtige insecten leven. Alles in die jungle is giftig voor mensen, zelfs de lucht. Nausicaä, de prinses van de Vallei van de Wind, kan met de insecten praten. Wanneer een andere groep mensen een enorm gevaarlijk insect willen gebruiken de Zee van Verderf te vernietigen, is Nausicaä de enige die mens en dier kan redden. (Voor de oplettende lezers/kijkers: vorige week draaide ARTE deze film ook al, inderdaad.)

Zondag 18 april
12.00 – 13.30 De Kleine Zeemeermin: Ariël, Hoe Het Begon (Disney Channel)
Mocht je ‘m de dag hiervoor niet kunnen kijken, geen probleem: hij draait vandaag gewoon nog een keer.

Maandag 19 april
Animatiefilms op tv (17 april tot 23 april)20.15 – 22.25 Princess Mononoke (ARTE)
Wanneer de vervloekte god Nago een klein dorp wil verwoesten, probeert Ashitaka, prins van het dorp, hem tegen te houden. Hij raakt hierbij zelf vervloekt en verlaat het dorp om op zoek te gaan naar een manier zijn vloek te verbreken. Zo belandt hij in het bos van de hertengod, waar op dat moment een oorlog woedt tussen de mensen van de ijzerwerken en de goden en dieren van het bos. Hierbij ontmoet de prins het meisje San, ook wel prinses Mononoke genoemd, en wordt verliefd. Voordat Miyazaki met Spirited Away zijn eigen record brak, was Princess Mononoke de meest succesvolle Japanse film aller tijden. Helaas draait ARTE wel de Duits nagesynchroniseerde versie…

Star Wars: The Clone WarsWoensdag 21 april
20.30 – 22.30 Star Wars: The Clone Wars (RTL7)
In dit vervolg op de Star Wars-saga maken naast een aantal oude bekende ook veel nieuwe personages hun opwachting. Terwijl de galactische Kloonoorlogen in volle gang zijn, storten Anakin Skywalker en zijn nieuwe Padawan leerling Ashoka Tano zich in een gevaarlijke missie om de ontvoerde zoon van misdaadkoning Jabba The Hutt te redden. Een missie die verkeerd dreigt af te lopen, als ze stuiten op de vijandig gezinde Graaf Dooku, en met de genadeloze huurmoordenaar Asajj Ventress op hun hielen. Intussen voeren Obi-Wan Kenobi en Meester Yoda aan de frontlinies het enorme Kloonleger aan, in een dappere poging om het droïdenleger te verslaan en de krachten van de Duistere Kant te weerstaan.

Animatiefilms op tv (17 april tot 23 april)Vrijdag 23 april
14.45 – 16.45 Laputa: Castle in the sky (ARTE)
In de chaos van een gevecht op het luchtschip waar het meisje Sheeta verblijft, steelt zij een medaillon. Ze valt uit het schip en komt wonderbaarlijk genoeg veilig op de grond neer, met dank aan het medaillon. De jongen Pazu ziet het gebeuren en neemt Sheeta mee naar zijn opa, die ooit de stad in de lucht genaamd Laputa heeft gezien. Zowel de overheid als een stel piraten gelooft dat Sheeta hen, met het medaillon, naar Laputa kan leiden en gaan daarom achter haar en Pazu aan. Wederom een prachtige film in het oeuvre van Miyazaki. Helaas wel, net als Princess Mononoke, in het Duits nagesynchroniseerd.

(Via Wikipedia, met dank aan Titia voor de tips)

Lees ook:Animatiefilms op tv (11 april – 16 april)
Lees ook:Ghibli domineert de Melkweg Cinema in maart
Lees ook:Teaser voor Disney’s The Princess and the Frog online!
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatiefilms op tv (24 april – 30 april)

2 reacties op “Animatiefilms op tv (17 april – 23 april)

  1. baka dude

    op de Prequel van De Kleine Zeemeermin na, heb ik ze allemaal al gezien kan toch geen tv kijken ga deze Zaterdag na het imagine filmfestival word ook anime :P cartoons Vertoond

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lisa

    DEKZ3 is een superleuke film, maar vandaag kwam hij niet Jungle Book 2 kwam namelijk…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.