Archief: augustus 2008

Verontrustende trailer Roadside Romeo

Onderstaande full-length trailer van de allereerste Bollywood-Disney coproductie getiteld Roadside Romeo is op zijn minst gezegd memorabel. Nog nooit zo’n verontrustend gevoel gekregen bij het zien van dansende honden met golvend haar, in bandana’s of met een elektrische gitaar in de hand euhm… poot.

Win Win Win: Tickets voor het KLIK! Animatie Festival

Met dank aan de vriendelijke mensen van het KLIK! Animatie Festival mag Animatieblog gratis dagtickets weggeven! Er zijn 2 tickets te winnen voor zaterdag 13 september en 2 tickets voor zondag 14 september. Om kans te maken op deze prijs, stuur je een mailtje naar [email protected] met het
antwoord op de volgende vraag:

Wat is de titel van de (zeer leuke) korte animatiefilm van Job, Joris & Marieke, die zal vertoond worden in het eerste deel van de open competitie? (Tip: het antwoord vind je op de KLIK! Website)

5 Disney Classics op Blu Ray

sneeuwwitje

In de loop van de volgende 2 jaar plant Disney 5 Disney Classics opnieuw uit te geven in Blu Ray. Het gaat hier over: Pinokkio, Sneeuwwitje, Fantasia, Fantasia 2000 en Belle en het Beest. Op 7 oktober zal Sneeuwwitje al in Amerika op Blu Ray uitkomen.

Sita Sings the Blues opent KLIK! animatie festival

Op vrijdag 12 september geeft het KLIK! Animatie Festival haar startschot met de vertoning van de meervoudig bekroonde animatiefilm Sita Sings the Blues. Het multimediaal festival beslaat 3 dagen animatieplezier in en rond het Kriterion in Amsterdam. Onderstaand vind je het laatste persbericht met meer informatie omtrent de programmering, de openingsfilm en de officiële website. Hou het animatieblog morgen goed in de gaten, want we mogen tickets weggeven!

Wallace en Gromit in Harvey Nichols reclamecampagne

wallace en gromit

Aardman tekende net een contract met winkelketen Harvey Nichols. Wallace en Gromit, de populairste Aardman personages, zullen binnenkort in een reclamecampagne te zien zijn voor de opening van de nieuwse Harvey Nichols winkel in Bristol.

Kung Fu Panda coverart!

kung fu panda

De coverart voor de Kung Fu Panda DVD is bekend! Bovendien vonden we ook nog de cover voor een bonusdvd die de titel Secrets of the Furious Five draagt. Een geanimeerde kortfilm met de personages uit de originele film. Kung Fu Panda komt in de Verenigde Staten uit op 11 november 2008.

Kristen Bell vertolkt vrouwelijke hoofdrol in Astro Boy

astro boy
Nog meer stemmen-nieuws! Net raakte bekend dat de vrouwelijke hoofdrol in Warner Bros' animatiefilm Astro Boy zal worden ingesproken door Kristen Bell. Bell is bekend van de chickflick Forgetting Sarah Marshall, en series als Heroes, Veronica Mars en Gossip Girl.