Geanimeerd Kortfilmfestival start in Leuven

De Belgische stad is acht dagen lang in de ban van korte animatiefilms. Het bekende festival draait vanaf vandaag heel wat Belgische én Nederlandse animaties.

Van 3 tot en met 10 december 2011 kunnen animatieliefhebbers in Leuven terecht voor een dagelijkse portie animatie op het witte doek. Acht dagen lang vindt in de Belgische stad het Internationaal Kortfilmfestival plaats. Naast fictie en documentaire wordt op het festival ook animatie in de kijker geplaatst. Het gaat om werk van jonge studenten en professionele filmmakers, zowel van Belgische als internationale bodem.

Zo nemen elf erg verschillende animaties het tegen elkaar op in de Vlaamse Kortfilmcompetitie voor Animatiefilms, strijden tientallen Europese films tegen elkaar in Animation Nations en kun je geanimeerd werk bekijken uit Belgische animatiescholen zoals het KASK, RITS en Sint-Lucas.

Daarnaast zijn er ook aparte programma’s met filmpjes die geschikt zijn voor kinderen en is er een special rond het werk van Rosto, van wie The Monster of Nix geselecteerd werd als Nederlandse Oscarkandidaat. Ook in de ‘gewone’ filmprogramma’s duiken soms animatiefilms op, bijvoorbeeld in de categorie Finest Irish Shorts. Ierland staat dit jaar namelijk in de spotlight van het Kortfilmfestival.

Het programma en meer informatie vind je op de website van het festival.

Voetnoot: afbeeldingen bovenaan in dit bericht komen uit de korte animatiefilms British Roulette (Rosane Janssens), Oh Willy (Emma De Swaef en Marc James Roels), Homemade (Britt Raes) en Geruchten (Frits Standaert).

Digitale brochure voor het Internationaal Kortfilmfestival Leuven 2011

Lees ook:Animatie in Cinema Zed (Leuven, BE)
Lees ook:Irish Folk Furniture wint op Sundance
Lees ook:Teaser Mia
Lees ook:Gratis Belgische animaties in Gent
Lees ook:Kunstenaarsprotest in Engeland opent met korte animatiefilm

4 reacties op “Geanimeerd Kortfilmfestival start in Leuven

  1. Pieter

    Ik ben uiteraard, als Leuvense student, present :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Tof! Vanavond ook? Misschien tot daar dan. :)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Pieter

    Vandaag helaas niet. Ik ga er wel voor zorgen om volgende week zo vaak mogelijk te gaan. Voor de geïnteresseerden: In het programma “Milestones in Short Film History” wordt btw ook het beroemde “Flowers and Trees” getoond. Dit was de eerste (Disney)tekenfilm in kleur. Een kans om deze op groot scherm te zien, kan je natuurlijk niet laten liggen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Edwin

    Gisteren geweest en was zwaar onder de indruk van de kortfilms van St Lucas Brussel. Bij de Vlaamse kortfilm competitie ging mijn voorkeur naar Crayon d’amour :) Met wat geluk zaterdag terug!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.