Veel animatie op het Brussels Fantastic Film Festival

Deze week vindt het Brussels Fantastic Film Festival plaats, dertien dagen vol met de zogeheten ‘fantastische film’.

Op het festival worden vrijwel uitsluitend langspeelfilms gedraaid, waaronder enkele geanimeerde. Opvallend is het aantal Japanse animatiefilms – zouden die gemiddeld ‘fantastischer’ (waarmee fantasie bedoeld wordt, geen waardeoordeel) zijn dan films van andere landen? Nou goed, wat kun je deze week aan animatie kijken op het Brussels International Fantastic Film Festival?

De eerste animatiefilm op het programma is The Lorax, een vrolijke film (van de makers van Despicable Me) die maandag 9 april tweemaal draait, namelijk om 10.00u en 14.00u. Daar tussendoor, om 12.00u, wordt de Belgische klassieker Taxandria vertoond, een mix van live action en animatie, geregisseerd door animatiemaker Raoul Servais. Dan draait er het magische Children Who Chase Lost Voices From Deep Below, die zaterdag 14 april om 18.00u op het festival in première gaat.

Zondag 15 april is het Japanimation Day, met vanaf 11.00u animeseries, om 14.00u de film Naruto Shippuden The Movie 4: The Lost Tower en om 16.00u Full Metal Alchemist: The Sacred Star of Milos. De animatiepret wordt maandag 16 april om 22.00u afgesloten met Ronal the Barbarian, een pikante film waarbij je je kleine kinderen maar beter thuis kunt laten.

De hele programmering en meer informatie is te vinden op de website van het BIFFF.

Lees ook:Animaties op het Imagine Fantastic Film Festival in Amsterdam
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 april)
Lees ook:Animatie op het Imagine Film Festival
Lees ook:Animatiefilms op tv (25 april – 1 mei) + Ranimatiefestival
Lees ook:Win een ticket voor het KLIK! Amsterdam Animation Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.