3-D stop-motionprogramma in Nederland

Een filmprogramma vol stroboscopische effecten en optische elementen, allemaal in stop motion, toert in de maand mei langs Nederland. [update]

De Stop & Go Show, waar het programma een onderdeel van is, startte in 2008 met het vertonen van stop-motionanimaties die visueel uitdagend zijn. Stop & Go 3-D is het nieuwste programma, dat maar liefst 27 animaties bevat van filmmakers over de hele wereld. Zoals de titel al laat doorschemeren is een deel van de films stereoscopisch.

Het blok draait van 3 tot 11 mei in het Amsterdams Grafisch Atelier (3 mei om 19.30u is daar de opening met een praatje van de curator), 6 mei om 20.00u in Rotterdam in Kunst en Complex en tenslotte op 7 mei om 20.00u bij IS-projects Leiden.

Meer informatie over de show zelf is te vinden op de website van Stop & Go. Informatie over de vertoningen in Nederland is te vinden op de websites van de locaties, het Amsterdam Grafisch Atelier, het Kunst en Complex te Rotterdam en IS-projects Leiden.

Update: Vanavond wordt het programma (met bijbehorende tentoonstelling) vertoond in Rotterdam, en ons is verteld dat er naast een leuke voorstelling een leuk feestje van gemaakt zal worden. Helemaal gratis en voor niks.

Lees ook:Tsjechische en Duitse animatie in de kijker
Lees ook:Nieuw Rotterdams animatiefestival Ranimatie
Lees ook:Nacht van de Geanimeerde Wansmaak komt naar Amsterdam
Lees ook:Nederlandse animatie in Kunststof TV
Lees ook:Persepolis in de bioscoop

2 reacties op “3-D stop-motionprogramma in Nederland

 1. DragonMaster

  Klinkt leuk, maar ik hoop dat de inhoud van het programma beter is dan de knullige MS PAINT poster in dit bericht. :P

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Haha ik verwacht van wel ;) Ga er vanavond heen, dus ik zal het wel zien dan!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.