Twee Droomwevers animaties geselecteerd voor publieksprijs HAFF

Persbericht: De animatiefilms Citroen en Victor Bandiet (Vergeet-mij-niet) uit de animatiefilmserie Dromen over Planten van de Stichting Culturele Droomwevers zijn geselecteerd voor de eerste Publieksprijs Nederlandse Animatie op het Holland Animatie Film Festival 2008.

In de Droomwevers animatiefilmpjes komen taal, muziek, illustraties en filmische vormen bij elkaar en wordt de leerfactor gecombineerd met de plezierfactor. Het absurdistisch gehalte van de Droomwevers animaties maakt het een vernieuwend en veelzijdig geheel, toegankelijk voor alle leeftijden.

Elke Droomwevers film heeft een uniek en eigen karakter, waardoor de kijker scherp wordt gehouden en telkens met een frisse blik verder kijkt. De Stichting Culturele Droomwevers is verantwoordelijk voor de tekst, muziek en opnames van de liedjes terwijl Viviane Strik (Citroen) en Akmar Nijhof (Victor Bandiet) verantwoordelijk zijn voor de animaties. Het liedje Victor Bandiet wordt gezongen door Ellen ten Damme en het liedje Citroen door Ronald Douglas en Sylvi Lane.

 

De twaalfde editie van het internationale festival vindt plaats van 5 tot 9 november op verschillende locaties in Utrecht. De twee animatiefilmpjes vormen de introductie van zowel de filmmakers als de projecten van de Stichting Culturele Droomwevers bij een breder publiek.

Lees ook:Animatiefestival Zwolle zoekt jou
Lees ook:Animatiefilm van Pipo de Clown en Mamaloe in de maak
Lees ook:Knappe animatievideo voor I’ll Kill Her van Soko
Lees ook:Winnaar HAFFTube 2010: Silver Junkie – Maria
Lees ook:Winnaars prijsvraag duo-tickets HAFF

Eén reactie op “Twee Droomwevers animaties geselecteerd voor publieksprijs HAFF

  1. chitapita

    Om heel eerlijk te zijn vind ik ze allemaal erg slecht animeren en het artwork is vreselijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.