4 dagen vol animatie op het KLIK! Amsterdam Animation Festival

Over precies een week is het weer zover, dan kun je als animatieliefhebber je hart ophalen tijdens het KLIK! Amsterdam Animation Festival! Het programma raakt elk jaar steeds meer gevuld, dit jaar bestaat het festival namelijk uit vier dagen! Van donderdag 17 tot en met zondag 20 september kun je terecht in De Balie, De Uitkijk en Kriterion, waar je kunt genieten van de beste korte en lange animatiefilms van over de hele wereld, workshops, kunst, games en performances.

Competities

Het grootste deel van het festival bestaat uit de internationale Open Competitie programma’s en Studenten Competitie programma’s, die samengesteld zijn uit de ruim 700 ingezonden films afkomstig uit meer dan 50 landen. Een driekoppige vakjury onder leiding van Britse animator Phil Mulloy zal bepalen wie de winnaar van de open competitie wordt. Het publiek mag stemmen voor de beste studentenfilm.

Niet alleen voor kinderen

Natuurlijk is er ook aan de allerkleinsten gedacht met een speciaal kinderprogramma. Maar animatie is meer dan alleen voor kinderen. Aan de hand van de uitdagende thema’s politiek en erotiek wordt duidelijk dat animatie een volwassen medium is waarmee controversiële onderwerpen kunnen worden aangesneden.

Tijdens KLIK! wordt voor het eerst in Nederland een speciale onderscheiding uitgereikt aan de beste politiek geëngageerde animatiefilm. Een reeks aan internationale gasten als Christoffel Manders, Uri Kranot, Amir Admoni en Gerrit van Dijk laat politiek geëngageerd materiaal uit eigen of andermans oeuvre zien en zij gaan hierover met het publiek in discussie.

Het thema erotische animatie wordt in samenwerking met Amerikaanse animatiehistoricus Dennis Nyback uitgediept in historische en hedendaagse panoramaprogramma’s die in de late uurtjes menigeen rode oren zullen bezorgen.

En verder

Op het festival wordt de animatiefilm als medium omlijst door workshops, korte presentaties en Q&A’s met aanwezige filmmakers en animatiedeskundigen. KLIK! vestigt daarnaast aandacht op vernieuwende games die het grensgebied tussen spel en animatie verkennen door middel van presentaties en veel speelbaar gamevermaak voor de bezoekende homo ludens. Gedurende het festival zijn er elke dag meerdere activiteiten om de festivalgangers buiten de bioscoopzaal voortdurend te animeren.

Dus, waar wacht je nog op? Ga naar www.klikamsterdam.nl voor het complete filmprogramma en praktische info en geniet een weekend lang van de meest uiteenlopende animatiefilms!

En mocht je het filmkijken beu zijn, kun je je ontspannen tijdens een workshop, galeriebezoek of natuurlijk een feest!

Lees ook:3 dagen animatie op het KLIK! Animatie Festival
Lees ook:Deadline inzenden naar KLIK! verplaatst
Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Cinekid looft animatieprijs uit
Lees ook:KLIK! Animatie Festival succesvol afgesloten

Eén reactie op “4 dagen vol animatie op het KLIK! Amsterdam Animation Festival

  1. sander

    Ja, leuk festival. Alleen die awards voor de open competitie waren een regelrechte aanfluiting. Ik heb 3 van de vier series gezien van de open competitie en daar zaten minstens 20 leukere, originelere, inventievere en spannendere animaties tussen dan de doodsaaie, lelijke en weinig originele winnaar. Toen die werd vertoond dacht ik ‘He gatver, dat is er nou net eentje die ik niet meer wil zien’. Ik hoop dat de organisatie volgend jaar wel een bekwame jury weet te vinden, want dit sloeg echt nergens op. Eigenlijk een regelrechte belediging voor de makers van films als ‘Jesus and Judas’, ‘Monsieur Cok’, ‘This way up’, ‘The cat piano’, ‘french roast, ‘les anges dechets’, ‘backwards’ etc. Stuk voor stuk animaties die wel aansloegen bij het publiek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.