Ernest & Celestine bekroond op Cinekid

De erg knappe tekenfilm viel maar liefst tweemaal in de prijzen.

In Amsterdam werden de Cinekidprijzen uitgereikt aan de beste jeugdproducties. Ernest & Célestine mag zich met voorsprong de Beste Internationale Kinderfilm noemen. De hartverwarmende animatiefilm sleepte namelijk twee Cinekidleeuwen in de wacht; zowel de Publieksprijs als de Juryprijs.

De film, een Frans-Belgisch-Luxemburgse coproductie, werd geregisseerd door Benjamin Renner (winnaar van de Cartoon d’Or met A Mouse’s Tale), die werd bijgestaan door Stéphane Aubier en Vincent Patar, het duo achter de dolkomische stop-motionfilm Panique au Village (Paniek in het Dorp).

Dat Ernest & Célestine zowel door de jury als het publiek werd bekroond, is geen grote verrassing. Waarom je de prachtige tekenfilm niet mag missen, kun je teruglezen in deze recensie. De trailer en meer knappe fragmenten vind je via deze link.

De officiële release van de animatiefilm is pas in december, maar de originele, Frans gesproken versie van Ernest & Célestine draait op 11 november wel op het KLIK! Amsterdam Animation Festival. Een overzicht van alle overige Cinekidwinnaars (live action), waaronder Brammetje Baas en Mees Kees, vind je op deze website.

Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Knappe beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Ernest & Célestine wint César
Lees ook:Recensie Ernest & Celestine
Lees ook:Eerste beelden uit Ernest & Celestine

2 reacties op “Ernest & Celestine bekroond op Cinekid

 1. Roel

  OMG! ik ben blij dat deze zo erg in de smaak valt bij het publiek!
  Ga zo door Frankrijk.
  Ik moet hem wel nog zien maar dat doe ik in december wel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eline

  Ik heb hem vorige zondag (8/12) in de bioscoop kunnen zien… Wat een prachtige film! De animatie is ongelofelijk mooi en het verhaal zit heel leuk in elkaar!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.