Knappe beelden uit Ernest & Celestine

Bekijk enkele prachtige fragmenten uit de veelbelovende tekenfilm.

Ernest & Célestine is de nieuwe tekenfilm van het regisseurstrio Benjamin Renner, Stéphane Aubier en Vincent Patar (Panique au Village). Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Gabrielle Vincent, draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Ernest (een grote beer die geen notaris, maar een kunstenaar wil worden) en Célestine (een kleine muis die geen tandarts wil worden).

De film is een coproductie van de Franse studio Les Armateurs, StudioCanal, La Parti Production (België) en Mélusine Productions (Luxemburg). Alles werd getekend in Flash, maar in tegenstelling tot de meeste, koele Flash-animaties kreeg de film een warm, aquarelachtig uiterlijk. Het resultaat moet lijken op een met waterverf gemaakt schilderij dat tot leven komt.

Van de veelbelovende tekenfilm, die dit jaar op het Anima-festival in Brussel werd voorgesteld (waar we  het onderste fragment al te zien kregen), zijn nu ook enkele prachtige fragmenten op het web opgedoken. Ernest & Célestine draait dit jaar op het animatiefilmfestival in Annecy en is geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Nu al een van m’n grootste favorieten van dit jaar.

Drie fragmenten uit Ernest & Celestine (derde clip bevat Engelse ondertitels)

(Via Catsuka)

Lees ook:Trailer Ernest & Celestine
Lees ook:Eerste beelden uit Ernest & Celestine
Lees ook:Ernest & Celestine bekroond op Cinekid
Lees ook:Knappe plaatjes uit Ernest & Celestine
Lees ook:Ernest & Célestine wint César

5 reacties op “Knappe beelden uit Ernest & Celestine

 1. Erik Butter

  Ziet er goed uit, mooie animatie. Ik had alleen voor wat steviger lijn werk voor de karakters gekozen dan heb je wat meer contrast tussen karakters en achtergrond.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Dat is een bewuste keuze van de makers. Google maar eens wat plaatjes van de oude illustraties uit de kinderboeken van Ernest et Célestine. Ik vind het resultaat van de adaptatie wel geslaagd.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik Butter

    ja ik kende het origineel niet en heb ook geen flauw idee waar het over gaat, maar het ziet er wel leuk uit!
    ik hou aleen van wat steviger lijn werk! :P

      /   Beantwoorden  / 
 2. Erica

  Zag deze film op de “avant-premiere’ in Annecy afgelopen vrijdag. Een waar meesterwerk. Dit zou een oscar nominatie moeten worden. Technisch geweldig, een prachtig en humoristisch verhaal, geweldige voice-casting en je wordt vanaf Frame 1 in het verhaal getrokken… Een absolute must voor de liefhebber.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Ik hoor ook alleen maar goeie reacties van andere mensen die ‘m in Annecy hebben gezien. Ben erg benieuwd. Hopelijk verschijnt de film snel in de bioscoop in BE/NL, of toch minstens op een festival zodat ie op het grote doek is te bewonderen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.