Cartoon d’Or voor Head over Heels

Head Over Heels

De Cartoon d’Or, de prijs voor de Beste Korte Animatiefilm van Europa, werd vandaag uitgereikt aan Head over Heels van Timothy Reckart.

Head Over HeelsTijdens een feestelijke ceremonie in de Franse stad Toulouse, werd het felbegeerde gouden beeldje donderdagavond 19 september 2013 in ontvangst genomen door Fodhla Cronin O’Reilly, de producente van Head over Heels.

Aan de prijs is – naast de internationale roem en de gratis reclame – ook een bedrag van 10.000 euro verbonden dat gebruikt kan worden voor de volgende film van de maker. Head over Heels haalde het van de vijf andere genomineerden.

Head over Heels werd geschreven, geregisseerd en geanimeerd door de Brit Timothy Reckart als eindwerk voor zijn studie aan de National Film and Television School in het Verenigd Koninkrijk. Zijn afstudeerfilm won eerder dit jaar verschillende prijzen op filmfestivals, waaronder de Annie Award voor Beste Studentenfilm en een nominatie voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm.

Het verhaal volgt Walter en Madge, een stelletje op leeftijd dat niet naast maar bóven elkaar leeft. Hij woont beneden op de vloer en zij woont op het plafond. Wanneer Walter de romantiek weer wil aanwakkeren, raakt het evenwicht van hun huwelijk verstoord en moet het koppel samen uitzoeken hoe alles in elkaar zit.

De stop-motionfilm is een metafoor die de afstand tussen een man en zijn vrouw uitbeeldt. Inspiratie voor de korte film vond Reckart in een schilderij van Rembrandt en de langeafstandsrelatie die hij op dat moment had met zijn vriendin. Meer informatie – en de korte film zelf – vind je in ons vorige bericht.

Om een kans te maken op de prestigieuze onderscheiding, die één keer per jaar wordt uitgereikt, moet de film een prijs gewonnen hebben op een van de grote, Europese festivals die aangesloten zijn bij de Cartoon-organisatie. De jury bestond dit jaar uit de Franse producent Didier Brunner, de Roemeense regisseuse Anca Damian en de Spaanse regisseur Enrique Gato. Vorig jaar ging de eer naar Oh Willy…, een Belgisch-Nederlands-Franse productie van Emma De Swaef en Marc James Roels.

Lees ook:Head Over Heels
Lees ook:Nominaties Cartoon d’Or
Lees ook:Oh Willy… pakt de Cartoon d’Or
Lees ook:10 Oscarkandidaten voor Korte Animatiefilm
Lees ook:De geanimeerde winnaars van Anima 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.