Oh Willy… pakt de Cartoon d’Or

Stop-motionfilm van eigen bodem is Europa’s Beste Korte Animatiefilm.

De Cartoon d’Or is een prijs voor de Beste Korte Animatiefilm van Europa. De prestigieuze award wordt jaarlijks uitgereikt en kende in het verleden inmiddels beroemde winnaars als Nick Park, Sylvain Chomet en Michael Dudok de Wit. De prijs gaat naar de beste van de beste animaties. Om genomineerd te worden moet een film een prijs gewonnen hebben op een groot Europees festival, waaronder Anima in België en het HAFF in Nederland. Uit de shortlist heeft de jury dit jaar gekozen voor het Belgische Oh Willy…, de Duitse studentenfilms Flamingo Pride en Zing, Annecy Cristal-winnaar Tram en het Franse Edmond was a Donkey.

Van de vijf genomineerde animaties werd Oh Willy… donderdagavond tot winnaar gekroond door de jury, bestaande uit Alain Gagnol, Guiseppe Lagana en Esben Toft Jacobsen (Deense regissuer van The Great Bear en het aankomende Beyond Beyond). Regisseurs Emma De Swaef en Marc James Roels ontvingen de award uit handen van Frankrijks meest gevierde animatieregisseur Michel Ocelot. Oh Willy… is een coproductie van Beast Animation, il Luster, Polaris Film en Vivement Lundi (België, Nederland en Frankrijk).

Visueel was Oh Willy… sowieso de opvallendste kandidaat, want het mooie stop-motionfilmpje werd gemaakt met wol, vilt en andere stoffen onderdelen. Het verhaal draait om de zwaarlijvige Willy. Wanneer zijn moeder op sterven ligt, gaat hij terug naar het nudistenkamp waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. De terugkeer doet heel wat oude herinneringen weer opborrelen.

Aan de prijs is – naast de onbetaalbare, internationale roem – ook een bedrag van 10.000 euro verbonden. Laten we hopen dat die som gebruikt wordt om opnieuw een knappe animatiefilm te maken.

[geüpdatet op 14 september met tekst van Daan Velsink, onze man ter plaatse]

Trailer voor Oh Willy…

Lees ook:Oh Willy genomineerd voor Cartoon d’Or
Lees ook:De geanimeerde winnaars van Anima 2013
Lees ook:Cartoon d’Or voor Head over Heels
Lees ook:KLIK! start tweede editie World Domination Award
Lees ook:Winnaars van KLIK! 2012

Eén reactie op “Oh Willy… pakt de Cartoon d’Or

  1. DragonMaster

    Dat is heel leuk nieuws. Gefeliciteerd! Oh Willy is een erg mooi filmpje geworden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.