Het regent legoblokjes in de bioscoop

Chris Miller en Phil Lord werken aan een film over lego

Het regisseursduo dat de animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs maakte, werkt aan een nieuw bioscoopavontuur met lego.

Chris Miller en Phil LordBegin dit jaar scoorden Chris Miller en Phil Lord een onverwachte hit met Cloudy with a Chance of Meatballs (Het Regent Gehaktballen). De regisseurs zetten toen voor Sony Pictures het populaire kinderboek van amper dertig pagina’s om naar een komische animatiefilm van anderhalf uur. Bovendien werken beide mannen ook nog steeds mee aan het vervolg Pickles to Pittsburgh, eveneens gebaseerd op een kinderboek van Judi Barrett (auteur) en Ron Barrett (illustrator).

Deze krachttoer zorgt ervoor dat het duo groen licht kreeg van Warner Brothers en LEGO om een film te maken rond de bekende speelgoedblokjes.

Over het verhaal is nog weinig bekend, behalve dat het avontuur in de enorme legowereld een mengeling wordt van computeranimatie en, zet je schrap, live action.

LEGO: The Adventures of Clutch PowersHet is niet de eerste legofilm die verschijnt, maar wel de eerste die een bioscooprelease krijgt. Zo komen de afbeeldingen in dit bericht van de dvd-film LEGO: The Adventures of Clutch Powers. De laatste jaren zijn heel wat legosets gebaseerd op bekende films (Star Wars, Batman, Indiana Jones, Toy Story…), dus het nieuws over een grote bioscoopproductie komt niet echt als een verrassing. Dat het Cloudy-duo zich achter de adaptatie schaart, kan alleen maar positief zijn voor de film.

Wat denken jullie? Hoort lego thuis in de speelkamer of is er ook plaats op het grote, witte doek voor de bekende bouwsteentjes? En hoe zouden ze de echte wereld met de speelgoedwereld kunnen combineren?

(Via HeatVision)

Lees ook:Allereerste poster Sony’s Cloudy with a chance of meatballs
Lees ook:Cloudy with a chance of Meatballs in 3D!
Lees ook:Het sneeuwt ijsjes in Cloudy with a Chance of Meatballs
Lees ook:Eerste trailer Cloudy with a Chance of Meatballs
Lees ook:Schrijvers voor Cloudy with a Chance of Meatballs 2

2 reacties op “Het regent legoblokjes in de bioscoop

  1. Jeroen

    Wel benieuwd wat dit regisseursduo met Lego gaat aanvangen.
    Kan de mogelijkheid van een goede Lego film niet goed vatten maar ik vond Cloudy wel geslaagd.
    .
    Kvraag mij nu wel af wat het verhaal zou kunnen zijn.
    *Een soort Toy Story concept waar Lego figuurtjes stiekem tot leven komen en een kind dit ontdekt?
    *Lego figuurtjes leven al eeuwen ondergronds ofzo en moeten nu op avontuur in de grote gevaarlijke mensenwereld met hilarische situaties als gevolg?
    .
    Wat zouden Miller & Lord aangetrokken hebben tot dit bizarre project, ik wil het weten!! :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Calypso

    Ik heb nooit de zin gesnapt van de Lego films. Op YouTube is het soms leuk gedaan als hobby projectje om een bekende film in Lego na te bouwen of zelfs op die manier een samenvatting van een voetbalwedstrijd te geven, maar daarvan een film op DVD uit te brengen – ik loop altijd met een boog om die DVDs heen.

    Heel, heel misschien wil ik geinteresseerd zijn in het project, mits het verhaal goed is en “Lego als Lego gebruikt wordt”, dus als het speelgoed, en niet als een verhaaltje vertellen in de Lego wereld.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.