Robodog in de maak

Robodog

Een nieuwe animatiefilm over een echte en een neppe hond.

MarzaMarza Animation Planet, een onderdeel van SEGA Sammy Holdings, plant een nieuwe animatiefilm. De studio uit Tokio maakte in het verleden animaties voor games, maar werkt sinds kort ook aan de computeranimatie voor de nog te verschijnen bioscoopfilm Space Pirate Captain Harlock (in Japan verwacht op 7 september 2013).

Robodog moet nu de studio’s eerste originele computeranimatiefilm worden. Het verhaal wordt omschreven als een avontuur voor de hele familie en draait om twee honden die erg van elkaar verschillen. De ene is een opgewekte, energieke robothond en de andere is een oude, norse hond die alles al gezien heeft. Het onwaarschijnlijke duo gaat op avontuur en onderweg leren ze hun plaats in de wereld kennen en ontdekken ze de waarde van vriendschap.

De avondvullende prent wordt geregisseerd door Henry F. Anderson III. Hij was de animation director van Gnomeo & Juliet en werkte vroeger mee aan Flushed Away en de deels geanimeerde speelfilms Mousehunt en Stuart Little. Het script is van Robert Reece (The Little Mermaid: Ariel’s Beginning, Cinderella III: A Twist in Time). Producent van de film is Paul Wang (TMNT, Astro Boy). Voor de stemacteurs gaan de makers naar verluidt op zoek naar bekende namen uit Hollywood.

Op het Filmfestival van Cannes wordt Robodog straks voorgesteld aan geïnteresseerde distributiestudio’s en andere potentiële partners. Aan ambitie ontbreekt het de studio in elk geval niet: Marza heeft sinds kort een nieuwe CEO (Masanoa Maeda, die twintig jaar voor spelletjesmaker SEGA werkte) en de bedoeling is om elke twaalf maanden een nieuwe film te produceren.

(Via Deadline, SD, THR en AM)

Lees ook:Bekende namen voor hondenfilm
Lees ook:Productie Astro Boy terug hervat
Lees ook:Nieuwe scènes en filmposter Astro Boy
Lees ook:Nieuwe filmposters en releasedatum Astro Boy
Lees ook:Nieuwe poster Astro Boy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.