Tim Burton terug naar stop-motion

Bladeren kleuren bruin en rood, paddestoelen springen tevoorschijn, regen en rukwinden kwellen de fietsende medemens… het is zover: de herfst is gearriveerd! 

Misschien iets minder leuk voor die fietsers maar voor ons animatieliefhebbers niets dan goed nieuws. Naast alle films die we de komende maanden mogen verwachten, laten filmstudio’s in de aanloop naar de koude winterdagen interessante nieuwtjes vallen, zodat er voor ons wellicht genoeg te lezen, kijken en schrijven valt. Maandagnacht worden we getrakteerd op een nieuwe trailer van Wall•E maar vandaag brengen we al wat goed nieuws over Tim Burton.

Op een screening van de film Enchanted heeft Disney voorzitter Dick Cook laten vallen dat Tim Burton in samenwerking met Disney een nieuwe stop-motion animatiefilm zal maken. Volgende maand komen meer details vrij. Ik ben benieuwd of dit project opnieuw in de stijl van The Nightmare Before Christmas en Corpse Bride zal liggen.
(Bron: Ain’t It Cool)

Lees ook:
- Tim Burton in nieuw animatieproject 9  
- Jack Skellington 3D met een Nightmare brilletje  

Lees ook:Gerucht: Tim Burton maakt Frankenweenie?
Lees ook:Enchanted versus Disney Classics
Lees ook:Tim Burton is nog helemaal niet bezig met Alice en Frankenweenie
Lees ook:Tim Burton verfilmt Frankenweenie én… Alice in Wonderland!
Lees ook:Update Tim Burtons Alice in Wonderland

5 reacties op “Tim Burton terug naar stop-motion

  1. Ferry Piekart

    Sodeju Wendy, ik zat er ook net een berichtje over te tikken! Maar wat ik begreep, heeft Dick Cook alleen gezegd dat Disney over een maand met een stopmotionproject naar buiten komt, gemaakt door de persoon die de afgelopen tien jaar de meeste stopmotionfilms heeft gemaakt… kan Tim Burton zijn, maar bijvoorbeel ook Henry Selick. ‘t Is maar net hoe je telt… The Nightmare Before Christmas is bijvoorbeeld door Selick geregisseerd, niet door Burton! Enfin… afwachten…

      /   Beantwoorden  / 
  2. esteban

    Benieuwd naar meer nieuws, ook al was ik lichtjes teleurgesteld in het nochtans mooie ‘Corpse Bride’. Die was me net iets te braafjes en niet half zo aanstekelijk als ‘Nightmare’. Aan de hand daarvan, hoop ik dat Selick van de partij is. Razend benieuwd naar diens ‘Caroline’ trouwens!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wendy

    Ik heb de indruk dat Selick een long shot is. Als je bij het brede publiek verwijst naar het creatieve meesterbrein achter stop-motion dan komt Burton wel als eerste in gedachten.

    De schrijver van het stukje vermeldt ook dat er al ‘hintend’ gevraagd werd naar de samenwerking met Danny Elfman. De schrijver maakte zelf een nota van wat er dan na Sweeny Todd te verwachten valt, waarmee hij zelf dus overtuigd is (samen met heel de zaal volgens hem) wie Cook op de avond zelf bedoelde. Maar er is idd een kleine kans waar we rekening mee moeten houden dat men Selick bedoelt…

    Ik kijk ook énorm uit naar Coraline, een pareltje in wording denk ik!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ferry Piekart

    @Esteban: Ik ben ook fan van Selick… ik vond bijvoorbeeld zijn animatie in The Life Aquatic with Steve Zissou prachtig!

      /   Beantwoorden  / 
  5. esteban

    Zo vond ook ik. :) Het gaf ‘Life Aquatic’ iets onbeschrijfbaars magisch. Zeker gezien de voorgaande samenwerking, had ik trouwens verwacht dat hij samen met Anderson achter ‘Fantastic Mr. Fox’ zou staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.