16 reacties op “Walt Disney schrapt animatiefilm King of the Elves?

  1. Florian

    Dit vind ik niet bepaald slecht nieuws: voor mij leek deze film totaal niet Disney (enkel het verhaal al…) en het belangrijkste is dat kwaliteit terug eerst komt, zoal in de ‘Golden Age’ en de ‘Disney Renaisscance’.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tommy

    Is het geweten welke direct-to-dvd films geschrapt werden? Ben eigenlijk wel curieus tot hoever Disney in staat was. Al moet ik zeggen dat Jungle Book 2 persoonlijk mijn grootste ergernis was, en enkel een vervolg op Pinocchio of Snowwhite me nog meer van streek zouden brengen :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Locall

    Aristokatten 2 is geschrapt, verder heb ik nog meer geschrapte namen ooit gelezen, maar dit was de enige die ik me nog kan herinneren.
    Ik keek erg naar King of the Elves uit, jammer dat ie dus waarschijnlijk geschrapt is, ze zullen hun redenen hebben gehad :(

      /   Beantwoorden  / 
  4. Pieter

    Dumbo II werd ook geschrapt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Seppe

    @Tommy: Zoals hierboven reeds vermeld waren er vroeger plannen voor The Aristocats 2, Dumbo 2 en verder ook nog Chicken Little 2 en Meet the Robinsons 2. Enkel de verschillende Tinkerbell-movies hebben het gehaald.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Calypso

      Klopt, en die Tinkerbells zijn er voornamelijk gekomen omdat de commerciele takken van Disney het perse wilden hebben voor de verkoop van alle Tinkerbell merchandise. En daar heeft de animatieafdeling helaas geen stokje voor kunnen steken.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Pieter

    Er is moed nodig om een project te schrappen dat toch al in een vrij gevorderd stadium was. Quality above quantity!

      /   Beantwoorden  / 
  7. peter

    leek me leuk
    chikken liddel en zo vond ik minder 3d animatie
    maar na bolt leek deze me leuk

      /   Beantwoorden  / 
  8. Florian

    God, wat ben ik blij dat er nog geen ‘Snow White 2′ is gekomen!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Pieter

    Daar waren nochtans plannen voor zoals te zien is op de Snow-White dvd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hans W.

      Gelukkig stammen die plannen uit eind jaren ’30 en niet uit een recent verleden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Florian

        Waren er al plannen voor sequels toen Disney leefde?!? En ik maar denken dat dit een hersenspinsel van Michael Eisner was waar Walt zoiezo tegen zou geweest zijn…

          /   Beantwoorden  / 
  10. Tommy

    De Aristokatten 2 zou me evenveel zeer doen als Jungle Book 2 vrees ik :) Ongeloofelijk hoe ze de jazz sfeer hebben vervangen door een popversie van alle melodieën, hoe ze Mowgli’s interesse in de jungle beperken tot Balloo en co (terwijl de jongen deze beesten maar 2 dagen kende, en de wolvenhorde 8 jaar), hoe het magische village girl ineens een egocentrisch amerikaans meisje blijkt te zijn,…
    Ik vond het trouwens ook verschrikkelijk hoe men bij de laatste uitgave van The Aristocats de nederlandse versie opnieuw insprak. Wat ben ik blij dat ik de vorige uitgave nog heb, waar Louis Neefs nog vrolijk zingt.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Pieter

    Volkomen terechte kritiek. Die oude Nederlandse dub met Louis Neefs was geweldig en allesbehalve ouderwets. De enige animatiefilm, vind ik, die nood heeft aan een nieuwe Nederlandse dub is Alice in Wonderland, die ontzettend “krakerig” klinkt. Al blijft het daar natuurlijk gewoon beter de film in het Engels te zien, zodat je van alle woordspelingen kunt genieten.

      /   Beantwoorden  / 
  12. paultje

    Persoonlijk heb ik niets met Dick’s verhalen dus mij maakt het niet zo veel uit.
    Joe Jump klinkt mij ook niet veelbelovend in de oren overigens maar ik zal uiteraard eerst wachten tot ik iets heb gezien voordat ik het afkraak….

    Waar het om gaat is het verhaal en daarom ben ik zeer benieuwd naar Rapunzel en The snowqueen….
    plz plz plz Disney do not fck this up

    en tja al die sequels….laten we hopen dat we er vanaf zijn

      /   Beantwoorden  / 
  13. esteban

    Eigenlijk ben ik ietwat teleurgesteld bij het lezen van dit nieuws. Why?

    Het verhaal van een oude knar die een Elvenvolk ontdekt, prompt tot koning word gekroond én hen moet beschermen tegen de buitenwereld én de bad-guy uit de elvenwereld, trol.

    In Pixar-handen zou dit een pareltje kunnen opleveren, die mannen zouden perfect weten waar de focus moet liggen. Ook de mensen achter de 90′s Disney Classics moeten in staat zijn hier iets moois van te maken.

    Helaas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.