King of the Elves verrijst als tekenfilm?

Walt Disney lijkt King of the Elves een nieuwe kans te geven… als tekenfilm! In afwachting van een officiële aankondiging vind je in dit bericht alvast nog enkele stukjes concept art voor het sprookjesachtige elfenverhaal.

Op Bleeding Cool verscheen in juli een citaat dat Andy Harkness (de art director van The Ballad of Nessie) druk bezig was met King of the Elves, ook al leek het erop dat Disney de productie van deze animatiefilm in december 2009 had stopgezet omdat er problemen waren met het verhaal. Dat citaat verscheen echter snel weer van de website, maar nu zijn er nieuwe geruchten dat King of the Elves uit als een ware feniks uit de as herrijst.

Het magische elfenavontuur zou oorspronkelijk met computeranimatie worden gemaakt (zoals Tangled), maar volgens Blue Sky Disney is het nieuwe plan om van King of the Elves een tekenfilm te maken. Dat zou de traditionele animators bezig houden nadat de nieuwe tekenfilm van Winnie the Pooh is afgewerkt. Naar verluidt hebben Aaron Blaise en Robert Walker hun bewerking van Phillip K. Dicks elfenverhaal flink opgepoetst en aangepast.

Ook de visie van de nieuwe regisseur Chris Williams zou een positieve invloed hebben op het project. De film kreeg echter nog geen groen licht om in productie te gaan, maar aan de ontwikkeling van het verhaal wordt hard gewerkt.

Ook John Musker en Ron Clements (The Princess and the Frog, The Little Mermaid, Aladdin) zijn aan iets nieuws bezig, maar ook dat project werd nog niet goedgekeurd. Details over die nieuwe film zijn er dus helaas nog niet. Walt Disney Animation Studios lijkt in elk geval aan een (nodige) opmars te werken en dat is natuurlijk iets dat we alleen maar kunnen toejuichen.

In afwachting van de verrijzenis van King of the Elves kun je onderaan nog wat concept art bewonderen, gemaakt door de Deense character designer Rune Brandt Bennicke. Meer artwork van de elfen vind je in ons vorige bericht.

Concept art voor King of the Elves (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:King of the Elves: Dit is wat je mist
Lees ook:Walt Disney reanimeert King of the Elves
Lees ook:Walt Disney schrapt animatiefilm King of the Elves?
Lees ook:King of the Elves
Lees ook:Walt Disney Animation Studios lanceren website

12 reacties op “King of the Elves verrijst als tekenfilm?

 1. Jeroen

  Nu hoop ik echt wel dat deze film alsnog in productie gaat, handrawn baby yeah!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rex

  wow, derde plaat rechts onder is Morgan Freeman! Sprekend!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jeroen

   Het zou mij niet verbazen als ze ten tijde van dit concept art hem in gedachten hadden voor de stem. :)

     /   Beantwoorden  / 
 3. esteban

  Good news! Ik vond dit project héél wat mogelijkheden bevatten, een nieuwe toevoeging in de classics-reeks … not bad, not bad at all!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wilbert Plijnaar

  Hi. Ik ontdekte zojuist deze site. Ik heb ongeveer anderhalf jaar lang samen met regiseurs Aaron Blaise & Bob Walker en producent Chuck Williams aan KotE gewerkt. Het materiaal wat jullie laten zien is van deze intussen afgeblazen versie versie.
  Een van de vele problemen met het verhaal was dat het ging over een zwaar lethargies hoofdkarakter die worstelde met de dood van zijn zoon. Op zich een prachtig thema (leedverwerking) maar passiviteit is geen aantrekkelijke eigenschap voor een personage dat een verhaal moet aanzwengelen. De nieuwe aanpak van Chris biedt al veel meer houvast. Dat het tekenfilm zou worden is nieuws voor me en lijkt me eerlijk gezegd twijfelachtig. 23 juli was mijn laatste dag bij the Mouse. Nu werk ik bij Illumination (Despicable Me) aan “The Lorax?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Calypso

   Beste Wilbert,

   Bedankt voor je info (ik ben geen beheerder ofzo van deze site, maar een regelmatige bezoeker), maar ergens vind ik je uitspraak “Een van de vele problemen met het verhaal was dat het ging over een zwaar lethargies hoofdkarakter die worstelde met de dood van zijn zoon. Op zich een prachtig thema (leedverwerking) maar passiviteit is geen aantrekkelijke eigenschap voor een personage dat een verhaal moet aanzwengelen.” een beetje vreemd en zelfs achterhaald. Kijk naar bijvoorbeeld Up van Pixar; dat is typisch een verhaal waar het thema zoals jij het beschrijft ook in terug te vinden is, en wat zelfs voor een groot deel de basis van het verhaal is. Het kan dus wel werken, en het zou wellicht _de_ manier zijn om handgetekende animatie aan een nieuwe gouden periode te helpen. Princess and the Frog heeft, hoe mooi en leuk en fantastisch ook, te weinig overtuigd in inkomsten om voor de Disney bonzen Haleluja te lopen roepen. Daarvoor is “iets anders” nodig. Maar ik snap natuurlijk wel dat de opperhoofdjes bij het Amerikaanse Disney daar anders tegenaan kijken – als je enkel maar naar de naamswijzigingen (Rapunzel, Bear and the Bow) kijkt weet je voldoende. Succes met je werk voor The Lorax; volgens mij ook een project met gigantisch veel potentie, zeker voor jouw komisch talent!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wilbert Plijnaar

    @ Calypso:
    Het verschil tussen Carl en Shad, de hoofdpersoon van KOTE, is dat de eerste een positief energieke drijfveer heeft in het verlangen de wens van zijn overleden vrouw tot uitvoering the brengen.Shad daarentegen sloot zich af van het leven en daar zat het probleem: Een figuur dat niks wil is oninteressant.
    Hetzelfde thema is trouwens ook aanwezig in Nemo. Marlin ontwikkelt na de dood van zijn vrouw een obsessieve angst voor het welzijn van zijn zoon. De omstandigheden ( en liefde voor Nemo )dwingen hem uit die zelfgemaakte gevangenins te breken. Bij KOTE ontbrak het aan die ingredienten.

    Het ontbreken van enig Halleluja bij de Disneybonzen is opmerkelijk Als je beseft dat Frog met $247,374,107 op meest geldopbrengende films ALLER tijden lijst van IMDB is beland. http://www.imdb.com/boxoffice/alltimegross?region=world-wide
    Welliswaar op de 295 ste plaats maar ruimschoots boven b.v. Robots en
    Little Mermaid. Soms is de boekhouding het meest creative department van een studio.

    Overigens prijs ik me gelukkig dat ik aan 8 van de films op die lijst heb mogen meewerken terwijl nr 9 (Despicable Me) hard op weg is een plaatsje te veroveren.

      /   Beantwoorden  / 
 5. esteban

  Welkom Wilbert, het nieuws maakt me wat triest. Het materiaal dat we nu zie is ronduit schitterend en zou visueel een prachtige handgetekende animatiefilm opleveren. Zéker met dat iets zwaardere thema erin, die donkere elementen (zie ook “Toy Story” reeks, “UP”, “WALL-E”, …) kunnen met de juiste dosering de films een pak intenser maken. Over 3D ben ik plots al wat minder enthousiast … niet de sterkste kant van The House of the Mouse.

  ‘The Lorax’, nice! Succes!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Seppe

  Dag Wilbert, ik ben de auteur van dit bericht. Een officiële bevestiging is er nog niet dat dit een tekenfilm zou worden, maar BSD (de bron die voor dit bericht werd gebruikt) heeft in het verleden al vaker nieuws over Disney naar buiten gebracht dat later werd bevestigd. Als werknemer van Disney staat hij ook dicht bij de animators en af en toe brengt hij exclusieve weetjes aan het licht. Vooralsnog staat er een vraagteken achter de tekenfilm, maar hopelijk heeft hij het bij het rechte eind. Maar goed, op een paar jaar kan ook weer veel veranderen. Jammer om te horen dat dit artwork voor de oudere versie was, want het zag er zeker niet verkeerd uit.
  Alvast veel plezier met The Lorax. Met werk van Dr. Seuss heb je alvast iets knaps als basis. Despicable Me was een succes in Amerika, dus Illumination heeft voortaan een reputatie hoog te houden. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 7. peter

  lijkt me echt tof
  het liever een 3-d
  ,aar ja 2-d is geweldig en
  het gaat om het verhaal

    /   Beantwoorden  / 
 8. TAZ

  het laatste nieuws dat ik over de film gehoord heb is dat ie helaas gecancelled is door disney

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Misschien moet je het bericht en de comments eerst even lezen voor je een reactie plaatst? Want jouw laatste nieuws is niet het laatste nieuws.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.