Nieuwe plaatjes voor tekenfilm Winnie the Pooh

Bekijk twee nieuwe afbeeldingen uit Winnie the Pooh (2011)

Behalve een stukje artwork en het geruststellende bericht dat heel wat bekende animators aan het project meewerken, is er niet erg veel bekend over Winnie the Pooh. Vandaag doken echter twee nieuwe afbeeldingen en meer details op over de nieuwe handgetekende animatiefilm van Walt Disney.

Afbeelding van Winnie de PoehNa The Princess and the Frog (2009) keren de Walt Disney Animation Studios weer terug naar de roots. De nieuwe prent van de studio wordt een traditionele tekenfilm en is losjes gebaseerd op de bekende verhalen van A. A. Milne.

Producent Peter Del Vecho vertelt dat de nieuwe film qua stijl erg nauw aansluit bij de klassieke tekenfilmpjes uit de jaren 60 en 70. “We wilden een bioscoopfilm maken die dezelfde charme en uitstraling had als de originele kortfilms. Wat ons allemaal aansprak was dat de personages speelgoeddieren waren die tot leven kwamen in de verbeelding van een kind. Die fantasie wilden we weer aanwakkeren.” Toch wordt het niet zomaar een remake van oude Pooh-verhalen. De tekenfilm bevat vijf nieuwe liedjes en het tempo wordt iets opgevoerd met meer grapjes die bij het moderne publiek passen.

In de nieuwe film gaan Pooh, Tigger, Rabbit, Piglet, Kanga, Roo, Owl, Eeyore en Christopher Robin op zoek naar een nieuwe staart voor Eeyore in het Hundred Acre Wood (het Honderd Bunderbos). De bekende karakters gaan ook op jacht naar een Backson, een geheimzinnig wezen.

De tekenfilm wordt geregisseerd door Stephen Anderson en Don Hall. Veteraan Jim Cummings leent zijn stem aan Winnie the Pooh en Tigger. Verder hoor je ook nog Craig Ferguson (Owl), Tom Kenny (Rabbit) en Travis Oates. Niemand minder dan John Cleese neemt de rol van verteller op zich. De nieuwe Winnie the Pooh wordt in de lente van volgend jaar verwacht. De Nederlandse releasedatum staat voorlopig op 21 april 2011.

Update 11 november 2010: Bekijk de eerste trailer voor de nieuwe Winnie the Pooh.

Twee nieuwe afbeeldingen voor Winnie the Pooh (klik voor hoge resolutie)

Afbeelding uit Winnie the Pooh (2011) Afbeelding uit Winnie the Pooh (2011)

(Via CartoonBrew, SlashFilm en The Age)

Lees ook:Nieuwe karakterposters voor Winnie the Pooh
Lees ook:Eerste trailer voor de nieuwe Winnie the Pooh
Lees ook:Kleurrijke filmposter voor Winnie the Pooh
Lees ook:Eerste teaserposter voor Winnie the Pooh
Lees ook:Grappige clip uit tekenfilm Winnie the Pooh

10 reacties op “Nieuwe plaatjes voor tekenfilm Winnie the Pooh

  1. Seppe

    SlashFilm meldt overigens dat Zooey Deschanel een liedje zingt voor de animatiefilm. Als dat waar is, strookt dat op het eerste gezicht niet meteen met de ‘terugkeer naar de roots’. Afwachten maar!

      /   Beantwoorden  / 
  2. kenny

    ja wat kan je hier nu over zeggen :)
    we zijn daar wat TE oud voor he (ikzelf 19 jaar) dan ga je niet meer naar zoiets zien he ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    ja ik wil hem dol graag wel zien maar ja kenny hebt gelijk we zijn er te oud voor maar je kan zien dat ze trouw geblefen zijn aan de animatie van de eerste pooh film net het zelfde beelt en achtergronde.
    dood zonde dat we er te oud voor zijn maar ik vind winnie the pooh stieken nog wel leuk ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. kenny

      ik hou wel van de animatie,maar iedereen word ouder he ;)
      niets aan te doen :D

        /   Beantwoorden  / 
  4. Junaid

    Niemant is te oudt voor Winie dePoe

      /   Beantwoorden  / 
  5. Seppe

    Zucht… Wat is dat toch elke keer met die belachelijke uitspraken à la “leuk, maar jammer dat ik te oud ben”? Zegt wie? Ga je vriendjes verliezen als je toegeeft dat je naar Winnie the Pooh kijkt? Hou je straks niemand meer over om volwassen spelletjes mee te spelen op Hyves/Facebook? Je kiest toch gewoon zelf of je naar een film kijkt of niet. Lekker boeiend. Ik weet dat ik in ieder geval benieuwd ben naar deze tekenfilm.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tünde

      Ik ga ‘m ook zeker kijken wanneer ‘ie uitkomt! Ben benieuwd, want het klinkt veelbelovend. Dat je er niet naartoe zou gaan omdat ‘je te oud bent’ slaat wat mij betreft echt nergens op. Wat is er mis met Winnie de Pooh? Toy Story ging toch ook over speelgoed dat tot leven kwam, hoe is Winnie de Pooh dan zo anders? Jullie weten gewoon niet waar je over praat, Kenny en Peter.

        /   Beantwoorden  / 
      1. peter

        ja voor dvd ga ik hem zekker kijken maar ik ga hier echt niet heen in de bioscoop :S

          /   Beantwoorden  / 
  6. Emma

    Zooey Deschanel? Leuk! Nu word ik pas echt nieuwsgierig ;p

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.