Nieuwe Star Wars-serie op komst

Star Wars

Disney werkt aan een nieuwe Star Wars-animatieserie.

Star WarsAan Star Wars: The Clone Wars komt een einde, maar nu Lucasfilm in handen is van Walt Disney, wordt er al aan een nieuwe animatieserie gewerkt.

Star Wars Rebels wordt geproduceerd door Lucasfilm Animation. De makers bestaan uit heel wat mensen die vertrouwd zijn met de populaire science-fictionwereld. Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars), Greg Weisman (Young Justice, The Spectacular Spider-Man, Gargoyles) en Simon Kinberg (X-Men: First Class, Sherlock Holmes) zijn uitvoerend producenten. Die laatste zal ook het verhaal voor de eerste aflevering schrijven. Verder werken ook Kilian Plunkett (art director) en Joel Aron (CG supervisor) mee, veteranen van de Clone Wars-serie.

Star Wars: The Clone WarsDetails worden voorlopig nog geheim gehouden, maar de avonturen vinden plaats in de periode tussen de Star Wars-films Episode III – Revenge of the Sith en Episode IV – A New Hope, enkele decennia die volgens de makers nog geen aandacht kregen op het scherm.

Star Wars Rebels speelt zich af in een tijd waarin het Rijk zijn greep op het sterrenstelsel vergroot en jaagt op de laatste Jedi Knights. Ondertussen begint de groeiende opstand tegen het Rijk vorm aan te nemen. Het resultaat, dat volgens Lucasfilm-topvrouw Kathleen Kennedy zowel kinderen als hun ouders zal aanspreken, moet een serie worden vol actie en humor in de vertrouwde Star Wars-sfeer.

Fans die aanwezig zijn op Star Wars Celebration Europe (26-28 juli in Duitsland) krijgen een eerste, exclusieve blik op de nieuwe animatieserie. Star Wars Rebels zal wereldwijd worden uitgezonden op Disney XD. Als kennismaking met de nieuwe serie verschijnt in de herfst van 2014 een uur durende special op Disney Channel.

Star Wars Rebels: The Rebellion Begins

(Via Star Wars)

Lees ook:Art voor nieuwe Star Wars-serie
Lees ook:Meer beelden uit Rebels
Lees ook:Nieuwe trailer voor vierde Clone Wars-seizoen
Lees ook:Trailer voor Rebels
Lees ook:Nieuwe Rebels-teasers

3 reacties op “Nieuwe Star Wars-serie op komst

  1. Roel

    Ik ben een grote Star-Wars fan (en het is erg dat ik zelf de clone wars nog niet heb gezien), de serie is in ieder geval iets dat het wachten verzacht voor de film in 2015. nog wel even wachten. ik wacht met verheuging af…

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    dan zullen we waarschijnlijk emperor palpatine, darth vader, de jonge luke en leia, R2-D2, C-3P0, han solo en chewbacca te zien gaan krijgen en krijgen we eindelijk antwoord op de vraag hoe de rebel alliance ontstaan is uiteindelijk.
    het is in ieder geval een mooie opvulling tussen episode 3 en 4.
    ik zou zo zeggen kom maar op met die tekenfilmserie volgend jaar want ik zie er wel naar uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. poppie

    aangezien ik een groot star wars fan ben kijn ik hier heel erg naar uit

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.