Bee Movie in de bioscoop

Eindelijk is het zover: vanaf vandaag kan je Bee Movie in de bioscoop bekijken. Deze samenwerking tussen komiek Jerry Seinfeld en Dreamworks Animation heeft alleszins de nodige buzzz gekregen en zal ongetwijfeld volle zalen trekken. En hoera, de film is te bekijken in zowel de originele als de gedubde versie.

Speaking of gedubd. De Nederlandse stemmen had ik al eerder vermeld, maar de Vlaamse cast is ondertussen ook bekend. Adriaan van den Hoof, Stan van Samang, Roel van de Stukken, Peter van de Velde en Anneke de Keersmaeker lenen hun stem aan de Dreamworks animatiefilm.

De belangrijke vraag dringt zich op: is deze B-film de 8 euro voor het bioscoopbezoek waard?

Wel, ik heb moeite om hier een éénduidig antwoord op te geven. De kleurige, heldere animatie spat alleszins van het scherm en is de hele film lang een lust voor het oog. Het verhaal mist echter enkele belangrijke schroeven en hoewel er leuke grappen de revue passeren, is vooral naar het einde toe de drive ver zoek. Als je op zoek bent naar een luchtig avondje vertier is Bee Movie de film voor jou. Laat de kritische blik thuis en geniet van de gelikte animatie, de occasionele Seinfeld mopjes en ontelbare ‘bijen’ woordspelingen. Een Oscarnominatie heeft de Dreamworks Animation productie alvast op zak maar daar zal het voorlopig wel bij blijven.

Klik voor de Nederlandse of de Belgische programmering in de bioscoop. 

Als extraatje maakt Barry B. Benson een vliegensvlugge verschijning in onderstaande commercial voor de HP Pavilion laptop van Jerry Seinfeld.

 

Lees meer over Bee Movie:
- Filmclips, muziekvideo
- Jerry Seinfeld maakt promotie, nog promotie en … nog wat promotie
- Nederlandse stemmen Bee Movie
- Wordt Bee Movie geen succes?
- Renée Zellweger is de slechtste stemactrice?
- Nominatie Oscars, Annie Awards          

Lees ook:DreamWorks mikt meer en meer op ‘star power’
Lees ook:Iemand heeft Bee Movie al gezien (en het was leuk)
Lees ook:Jerry Seinfeld is een bezige bij
Lees ook:Bee Movie vanaf 23 april op dvd
Lees ook:Jerry Seinfeld schrijft geestige Bee Movie

4 reacties op “Bee Movie in de bioscoop

  1. esteban

    Praise the Lord! Originele Versie, zowaar. Leuke bespreking, zelf verwacht ik ook lang niet het niveau van Ratatouille maar een luchtige komedie. (Al hoop ik dat het wat memorabeler is dan ‘Madagascar’)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lukas

    Heb ‘m vorige week in de sneak gezien, er zitten leuke Seinfeld grappen in. De film zelf… Tja, het ziet er niet echt heel goed uit, af en toe zelfs lelijk. De vertelling van het verhaal is ronduit slecht. Ik was teleurgesteld!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Michiel

    k ga liever naar Enchanted, k zag de trailer al van Bee Movie, en die vrouw ziet er echt TE nep uit dat ik nu al weet dat ik er niet serieus naar kan kijken… ik word serieus teveel verwend door Pixar :P

      /   Beantwoorden  / 
  4. VERA

    JHAAA HET IS EGT DE MOETE WAARD MAN!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.