De karakters uit Rise of the Guardians

Een goede blik op de schurk en hoofdpersonages uit de animatiefilm.

Deze week dook de eerste trailer op voor de nieuwe bioscoopfilm van DreamWorks Animation. De film is gebaseerd op The Guardians of Childhood, een reeks kinderboeken van William Joyce, en wordt geregisseerd door Peter Ramsey.

Het fantasievolle avontuur brengt allerlei bekende personages samen uit sprookjes en oude volkslegendes. En wat blijkt? De figuren zijn net iets heldhaftiger dan je had verwacht. Samen beschermen ze de kinderen en nemen ze het op tegen de gemene koning van de nachtmerries.

Klik op de afbeeldingen om een blik te werpen op de nieuwe hoofdpersonages uit de animatiefilm Rise of the Guardians (De Vijf Legendes):

Santa Claus (Kerstman)

ook bekend als Nicolas St. North

Engelse stem: Alec Baldwin

North is een Russische Kozak en figureert als de leider van de Guardians omdat hij het personage is waar de meeste kinderen in geloven (al is de echte baas eigenlijk The Man in the Moon). Als jongen was hij een ongetemde wildebras, maar hij besloot later om al zijn kracht en dapperheid te gebruiken om de onschuldigen te beschermen.

The Easter Bunny (Paashaas)

ook bekend als Bunnymund

Engelse stem: Hugh Jackman

Bunny stamt af van de Pooka’s, een ras van superkonijnen die onze planeet van de ondergang hebben gered. Met hun indrukwekkende graafkunsten maakten ze van de oorspronkelijk ovale aarde een grote bol met continenten. In tegenstelling tot de Kerstman denkt Bunny liever eerst goed na voor hij tot actie overgaat. Door zijn liefde voor de natuur (en Australisch accent) lijkt hij wat op een Aboriginal.

The Tooth Fairy (Tandenfee)

ook bekend als Tooth

Engelse stem: Isla Fisher

Tooth – half mens en half kolibri – verzamelt de tanden van kinderen. In die tanden zitten namelijk belangrijke gevoelens en herinneringen uit hun jeugd, die ze van Tooth terugkrijgen op cruciale momenten in hun volwassen leven. Gelukkig heeft ze miljonenen kleine miniversies van zichzelf die haar elke nacht bij haar werk helpen.

The Sandman (Klaas Vaak)

ook bekend als Sanderson ManSnoozy

Engelse stem: (spreekt niet)

Het zandmannetje is een buitenaards wezen dat op Aarde is neergestort. Hij spreekt niet, maar communiceert met beelden die hij met zijn magische zandkorrels vormt. Hij is altijd opgewekt en bezorgt kinderen de meest fantastische dromen. Daarvoor gebruikt hij het droomzand dat van de vallende ster komt waarmee hij op onze planeet belandde.

Jack Frost

Engelse stem: Chris Pine

Hoewel Jack niet zo bekend is als de Guardians, is hij door kinderen wel geliefd als ze dankzij hem lange wintervakanties krijgen. Behalve dat hij wakker werd op een bevroren meer, herinnert de bleke, veertienjarige jongen zich niets van zijn verleden. Nadat hij ontdekte dat hij wind en ijs kon beheersen, gebruikt hij die krachten vooral om grapjes uit te halen.

 

The Boogeyman (Git)

ook bekend als Pitch

Engelse stem: Jude Law

Pitch is de kwelgeest die zich onder je bed verstopt en in de schaduw verbergt. Zijn grootste wapen en kracht is de angst die hij opwekt. Hij omringt zich altijd met met zwarte mist en staat aan het hoofd van een leger van eindeloze nachtmerries. Hij kwam op aarde terecht nadat zijn ruimteschip neerstortte toen hij The Man in the Moon aanviel.

De animatiefilm (in 3D) wordt in de Belgische bioscopen verwacht op 21 november 2012. De Nederlandse release volgt op 29 november 2012. Meer info in onze vorige berichten.

(Via EW)

Lees ook:Tv-spots voor Rise of the Guardians
Lees ook:Eerste trailer voor Rise of the Guardians
Lees ook:Nieuwe trailer voor Rise of the Guardians
Lees ook:Nieuwe stemmen voor Rise of the Guardians
Lees ook:Nieuwe posters DreamWorks’ sprookjesfilm

Eén reactie op “De karakters uit Rise of the Guardians

  1. Roel

    Lijkt me een hele goeie film. Maar die elfen van de kerstman slaan echt nergens op.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.