Eerste blik op tweede Dragon-film

Hiccup en Astrid zijn geen groentjes meer in How to Train Your Dragon 2.

Vorige week werd op het animatiefilmfestival van Annecy een presentatie gehouden over het vervolg op de populaire bioscoopfilm How to Train Your Dragon. In aanwezigheid van regisseur en schrijver Dean DeBlois en producent Bonnie Arnold kregen de bezoekers enkele fragmenten te zien en een ruime collectie afbeeldingen en artwork voor de film.

How to Train Your Dragon stamt uit 2010 en het vervolg verschijnt in juli 2014 in de bioscoop. In die tijdspanne zijn niet alleen de fans van de eerste film ouder geworden, ook de filmpersonages zijn flink gegroeid. De eerste afbeeldingen van Hiccup en Astrid, die de cover sierden van Global License Magazine, bevestigen dat de karakters vijf jaar ouder zijn geworden.

In de tv-serie Dragons: Riders of Berk leerden de Vikingen meer over zichzelf en de draken, maar de nieuwe film gaat nog verder. Hiccup is niet langer een onzeker doetje, hij kan nu goed overweg met zijn kunstbeen en pakt uit met wat nieuwe gadgets en een vurig zwaard. Ook zijn draak Toothless geniet van enkele verbeterde uitvindingen, waaronder een nieuwe staartvin om mee te vliegen. In het magazine staat ook een eerste plotbeschrijving van de film gedrukt:

“Het spannende tweede hoofdstuk van de How to Train Your Dragon-trilogie brengt je terug naar de fantastische wereld van Hiccup en Toothless, vijf jaar later. Terwijl Astrid, Snoutlout en de anderen elkaar uitdagen voor een drakenrace (de nieuwe favoriete contactsport van het eiland), verkent het onafscheidelijke duo het luchtruim en maken ze een kaart van nieuwe gebieden en werelden. Wanneer een van hun avonturen leidt tot de ontdekking van een geheime ijsgrot die honderden wilde draken en een geheimzinnige Dragon Rider herbergt, belanden ze in het midden van een strijd om de vrede te bewaren.”

Van die nieuwe karakters en draken vind je onderaan in dit bericht wat artwork. DeBlois (Lilo & Stitch) zal ook de derde How to Train Your Dragon-film schrijven en regisseren. Die prent wordt in juni 2016 verwacht. De tweede film maakt deel uit van een groter verhaal (een conflict tussen draken en mensen) dat in de volgende film wordt voortgezet. De volledige trilogie zou ook verklaren waarom er vandaag geen draken meer bestaan.

Referentie: Astrid en Hiccup in How to Train Your Dragon

Karakterplaatjes en artwork voor HTTYD2 (klik voor hogere resolutie)

(Via Variety, LM, Bleeding Cool, met dank aan enkele Annecy-vrienden)

Lees ook:Teaser voor tweede Dragon-film
Lees ook:Nieuwe Dragon-clips
Lees ook:Vliegende Vikingen op filmposter How to Train Your Dragon
Lees ook:Eerste clip uit Dragon 2
Lees ook:Nieuwe Dragon-plaatjes

4 reacties op “Eerste blik op tweede Dragon-film

 1. max

  Leuk! Ik heb deze week eindelijk deel 1 gekeken, en enorm genoten kijk erg uit naar deel 2 en deel 3

    /   Beantwoorden  / 
  1. max

   Ook zijn Astrid d’r haren stukken mooier.

     /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  het ziet er heel erg mooi uit.
  toothless heeft dus in deel 2 ook een zadel op zijn rug.
  dat had ie in deel 1 nog niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Weebel

  Pff, voor mij had er geen sequel gehoeven hoor…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.