Nieuwe Belgische Animatiefilm: MACRALES

Benoît Féroumont, gekend van eigen projecten zoals Dji vous veu volti en Bzz, en hoofdanimator bij Brendan and the Secret of Kells en Les Triplettes de Belleville, gaat een eigen langspeler maken!
Hij gaat deze uitdaging niet alleen aan, hij krijgt de hulp van de schitterende stripauteur Fabien Vehlmann (gekend van Green Manor, Alleen en de Versteende Reuzen van Robbedoes). Met die twee namen kan er dus al niet veel mis gaan. (Wie nog nooit hoorde van Green Manor mag nu stoppen met lezen en zich naar de dichtstbijzijnde bibliotheek of stripwinkel reppen).
De twee werkten eerder al samen aan de strip Wondertown.

Macrâles zal geproduceerd worden door La Parti (Panique au village) en Walking The Dog (Brendan and the Secret of Kells) en zal vermoedelijk een 3D project worden, al hoop ik eerder dat dit nog verandert naar 2D gezien de wondermooie tekeningen.

Het verhaal:
In een klein dorpje in Wallonië wordt het grote jaarlijkse dorpsfeest onderbroken door een aankomst van drie terreurzaaiende heksen. Lucie, één van de majorettes op het dorpsfeest voelt zich niet al te goed in haar vel en is haar pestende zus meer dan beu. Ze beslist zich aan te sluiten bij de drie heksen. Lucie krijgt van een knappe jonge man een uitnodiging voor een heksenbal. Zeer snel al ontdekt ze echter dat deze jongen de duivel zelf is, desondanks besluit ze te gaan. Als ze de volgende dag opstaat, ontdekt ze tot haar grote verbazing dat ze een heks is geworden. Eerst is ze blij met haar transformatie en haar nieuwe leven maar later ontdekt ze dat het toch niet allemaal even plezierig is en ze niet meer kan rekenen op haar oude vrienden.

Rep je naar Féroumont's blog voor meer van deze pareltjes.

(Bron: Catsuka)

Lees ook:
- Brendan and the secret of Kells

Lees ook:Trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Teaser-trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:3 Brendan Sneak Peaks
Lees ook:Brendan and the Secret of Kells in premiere op KLIK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.