Wil je het milieu redden? Hak dan je benen af!

De overproductie van kousen is de oorzaak van het broeikaseffect

Een leuke kortfilm over hoe je het milieuprobleem (niet) oplost.

Afbeelding uit La ChaussettologieDe blauwe, bolle hoofdpersonages uit de onderstaande kortfilm hebben een fantastische oplossing gevonden voor de opwarming van de aarde. Het klimaat stijgt door het broeikaseffect en die opwarming heeft één grote oorzaak: kousen.

Omdat iedereen kousen draagt, worden er ontzettend veel van gemaakt. De fabrieken die kousen produceren zorgen natuurlijk voor een gigantische uitstoot. Om het milieu te redden zit er dus maar één ding op. Iedereen moet het met een beentje minder doen zodat er maar half zo veel kousen moeten worden gemaakt.

Afbeelding uit La ChaussettologieMaar na een ongelukkige teststudie en heel wat ingewikkelde berekeningen ontdekken de briljante wetenschappers dat dit toch niet meteen een schitteren idee blijkt. Oplossing? Beide beentjes eraf. Dan heb je helemaal geen kousen meer nodig en hoef je ook niet langer op een beentje rond te hinken. Maar deze verregaande ingreep zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben…

Afbeelding uit La ChaussettologieLa Chaussettologie (letterlijk iets als ‘kousenkunde’) is een leuke kortfilm van Yann Benedi en Céline Desrumaux. Voor een milieubewuste wedstrijd van ChallengeYourWorld maakten ze op drie weken tijd deze leuke mengeling van handgetekende en computeranimatie.

Het goedbedoelde Engels dat af en toe in beeld verschijnt, is niet het sterkste punt van de twee Franse makers, maar dat maken ze meer dan goed met de grappige personages en een flinke dosis origininaliteit.

Meer informatie over de twee makers vind je op de blogs
http://yannbenedi.blogspot.com en http://groovythesushi.blogspot.com.

Kortfilm La Chaussettologie (of klik hier voor de HD-versie op Vimeo)

(Via Meinardas)

Lees ook:Korte animatiefilm: Giant – Army
Lees ook:Vegeterrible: een nachtmerrie voor vegetariërs
Lees ook:Het beste middel tegen de hik?
Lees ook:Red: Roodkapje voor grote kinderen
Lees ook:Trailer Salesman Pete and the Amazing Stone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.