Good Vibrations is een doordachte animatiekortfilm

Bekijk de kortfilm Good Vibrations van Jérémy Clapin

Bekijk de nieuwe kortfilm van de maker van Skhizein.

Afbeelding uit Good VibrationsKen je Jérémy Clapin nog? Een maand geleden plaatsten we zijn verrassende kortfilm Skhizein (over een man die getroffen wordt door een meteoriet) op onze website en vandaag staat de Franse animator weer op Animatieblog met zijn nieuwste creatie Good Vibrations.

Een stratenmaker werkt aan de weg met een zware drilboor. Het dreunende getril, een losliggende stoeptegel en enkele achteloze voorbijgangers bezorgen de werknemers in het gebouw aan de overkant een hoop plezier…

Afbeelding uit Good VibrationsToen ik de kortfilm zag, wist ik nog niet dat die het resultaat was van een project van The Responsibility Project van Liberty Mutual. Die organisatie hoopt namelijk om “een forum te maken waar mensen het over verantwoordelijkheid kunnen hebben” aan de hand van een aantal ontspannende kortfilms. Misschien niet dom bedacht, maar ik had niet meteen zin om het over verantwoordelijkheid te hebben na het bekijken van Good Vibrations. (Al doe ik dat nu eigenlijk wel via m’n bericht en ben ik dus misschien gewoon keihard in de val gelopen.)

Hoe dan ook, Good Vibrations is niet zo diep als Skhizein, maar dat was vast ook helemaal niet de bedoeling. Wat overblijft is een mooie, eenvoudige kortfilm die er toch in slaagt om een glimlach op je gezicht te toveren. Het einde mag dan wel een beetje voorspelbaar zijn, er zitten enkele leuke momenten in en dat maakt de kortfilm het bekijken zeker waard.

Meer informatie over de maker vind je op www.muiye.com.

Kortfilm Good Vibrations

(Via Meinardas)

Lees ook:Kortfilm Skhizein slaat in als een meteoriet
Lees ook:Glee zorgt voor Good Vibrations in The Simpsons
Lees ook:Exclusieve teaserposter How to Train Your Dragon
Lees ook:Korte animatiefilm: Board to Death
Lees ook:Nieuwe regisseur Good Dinosaur (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.