Til Schweiger springt van nazi naar animatie

Til Schweiger springt van nazi naar animatie

In Inglourious Basterds liet acteur Til Schweiger heel wat liters nazibloed vloeien, maar zijn volgende project wordt een kindvriendelijke animatiefilm.

Boekcover van Zweiohrküken und KeinohrhaseTil Schweiger is een manusje-van-alles. Hij gaf gestalte aan de meedogenloze sergeant Hugo Stiglitz in Inglourious Basterds, maar is daarnaast ook producent en regisseur. In 2007 speelde hij de jonge reporter Ludo Dekker in de romantische komedie Keinohrhasen (Rabbit Without Ears) en de sequel Zweiohrküken, twee films die hij ook zelf regisseerde. Zijn nieuwste project is echter een animatiefilm.

De film is een adaptatie van zijn kinderboek Rabbit Without Ears and Two-Eared Chick. Dat verhaal, geschreven door Schweiger en geïllustreerd door Klaus Baumgart, is geïnspireerd op de knuffels die in de twee speelfilms voorkwamen: een haas zonder oren en een kuiken met twee oren.

Warner Brothers produceert de animatiefilm samen met Schweigers bedrijfje Barefoot Films en de Berlijnse animatiestudio Cartoon Film. Die studio, bekend van Laura’s Star en The Little Polar Bear, werd opgericht door Thilo Graf Rothkirch, met wie Schweiger de film gaat regisseren. Het project kreeg alvast 800.000 euro subsidie van de Duitse filmstichting NRW.

Til Schweiger en de knuffel in Keinohrhase

Til Schweiger in Keinohrhase

(Via Variety)

Lees ook:Keinohrhase und Zweiohrküken
Lees ook:Quentin Tarantino speelt Brilsmurf?
Lees ook:Komische soldaten in Jackboots on Whitehall
Lees ook:Animatiefilm van Beasts of Burden-strip in de maak
Lees ook:Fox plant Cardboard-film

Eén reactie op “Til Schweiger springt van nazi naar animatie

  1. Tünde

    Laura’s Ster heb ik vroeger elk jaar rond kerst gekeken, en in m’n herinnering was het een goede film. The Little Polar Bear heb ik echter nog nooit gezien, die moet ik dan maar eens gaan kijken :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.